‘Sveti Ante čuvaj naša vrila’

Nakon što je prošle godine svečano obilježena 100. godišnjica kapelice svetog Ante u Dobriču organizacijski odbor u koji su ušli predstavnici mjesne zajednice Provo-Dobrič-Grabova Draga, Crkvenog odbora, HKD „Vrila“, Vodovoda Dobrič-Provo i sekcije lovaca Dobriča i Prova organizirali su večer zajedništva žitelja ovog mjesta i njihovih gostiju pod nazivom „Sveti Ante čuvaj naša vrila“.

Nakon procesije i svečanog misnog slavlja Općinski načelnik Miro Kraljević je s predstavnicima mjesne zajednice Provo-Dobrič-Grabova Draga položio je vijenac kod spomen obilježja, u neposrednoj blizini crkve, poginulim u I., II. svjetskom ratu i poraću i Domovinskom ratu.

Priređen je prigodni kulturno-zabavni program uz nastup domaćina članova HKD „Vrila“, HKUD-a „Stari hrast 2000.“ Novi Travnik, HKUD „Rodoč“ i KUD-a „Ivan Goran Kovačić“ Ivankovo (RH). Na samom početku kulturno-zabavnog programa nazočnima su se prigodnim riječima obratili, u ime organizacijskog odbora Dragan Ćubela koji je istaknuo 10. godišnjicu uspješnog rada lokalnog vodovoda koji s početnih 133 danas ima 237 priključaka, i Općinski načelnik Miro Kraljević generalni pokrovitelj ove sada već tradicionalne manifestacije. Domaćini su nakon kulturno-zabavnog programa priredili večeru za žitelje mjesne zajednice Provo-Dobrič-Grabova Draga i njihove goste.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.