Švedska veleposlanica: I mi smo za izmjenu Izbornog zakona u BiH

Ovo je kraj puta Švedske u NATO, švedsko članstvo u Sjevernoatlantskom savezu osuđeno je na propast – takvim su dramatičnim ocjenama brojni analitičari popratili ovotjedni najnoviji razvoj događaja u toj skandinavskoj državi.

U njoj je pad Vlade socijaldemokratske premijerke Magdalene Andersson spriječila potpora Amineh Kakabaveh, neovisne parlamentarke kurdskog porekla.

Ako se zna da Turska ulaže veto upravo zbog optužbe da švedske vlasti pružaju zaštitu Kurdima i kurdskim, kako tvrde, terorističkim organizacijama – jasno je da se švedska vlada sada našla u škripcu.

Veleposlanica Švedske u Republici Hrvatskoj Diana Helen Madunić ipak je optimistična kada govori o švedskom putu u NATO savez unatoč vetu Turske i pokušajima hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da to pitanje veže uz reformu izbornog zakonodavstva u BiH.

Kad smo krenuli na taj put, znali smo da trebamo pristanak 30 zemalja koje imaju svoje interese, i da će na tom putu biti – prepreka, kazala je.

Kad je riječ o zalaganju Milanovića da se zeleno svjetlo za Švedsku veže uz reformu izbornog zakonodavstva u BiH, veleposlanica Madunić ističe kako je pozicija Švedske tu sasvim jasna: I Švedska se čvrsto zalaže za reformu Izbornog zakona u BiH, kazala je za N1 u intervjuu koji će u cijelosti biti prikazan u nedjelju.

Milanović razgovarao s finskim predsjednikom, Hrvati u BiH bili glavna tema

(www.jabuka.tv | Foto: Slavko Midzor/Pixsell)

7 komentara

  • Nismo čuli da ste spominjali evo već 20 godina nas muslimani terororiziraju i uzimaju sebi za pravo dy odlučuju umjesto nas Hrvata

  • Ova mustra kaki sve u šesnaest. U sarajstanu gdje stoluje rade ima samo muslimani. Svako radno mjesto koje su otvorili birali su po ključu isključivo muslimane. Nevjerojatnu šprdačinu rade. Jednom sam i osobno bio na izboru kandidata za dva radna mjesta koju su financirali ovi iz vlade kraljevine Švedske i bilo nas u trećemu krugu četvero. Dođe osoba iz švedskog veleposlanstva i reče kako je predviđeno jedno radno mjesto za ženu, a drugo za Bošnjaka. Naravno da je jedina žena koja je ostala u izboru bila muslimanka. Švedska transparentnost je komedija. Cjelokupno pomoćno osoblje koje radi u švedskom veleposlanstvu su muslimani, uostalom kao i u svim drugim veleposlansvtvima, a oba spodoba glumata kada ih je prozvao drug Milanović. Sjeća li se itko naše veleposlanice u Švedskoj koju je imenovao Čović, prije delegiranja druga mu Komšića? Naravno da ju se nitko ne sjeća jer po djelima njezinim ju se pamti. U muslimanskim kvotama za DKP sve redom školovani i karijerni diplomati, dok ovi iz kp hdz šalju neke islužene i istrošene rage po nekakvim zaslugama i nagradama. Pa šta očekujete od takvoga kadra?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.