Svečanom sjednicom Vlade i Skupštine obilježen Dan ŽZH-a

Polaganjem vijenaca na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu te svečanom sjednicom Skupštine i Vlade Županije Zapadnohercgovačke, započelo je obilježavanje Dana Županije Zapadnohercegovačke.

Prigodnim riječima nazočnima se obratio predsjednik Skupštine Ante Mišetić, naglasivši kako se danas obilježava 21. obljetnica utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne koja je, kako je istaknuo, osnovana kao čisti akt obrane od agresije nad hrvatskim narodom u BiH.

„U tim danima svjedočili smo i teškim sudbinama Vukovara i Škabrnje. Strah me je i pomisliti što bi se dogodilo s hrvatskim narodom u BiH u tim danima da nije utemeljena HZ Herceg Bosna“, istaknuo je Ante Mišetić.

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić na samom se početku svoga obraćanja prisjetio motiva utemeljenja HZ HB i konteksta u kojem se taj događaj zbio.

„Svjesni smo otežanih uvjeta u kojima i danas, a pogotovo onda, živimo i radimo u složenoj i nesređenoj zajednici kakva je BiH. Stoga treba podsjetiti da je upravo hrvatski narod tu istu državu, koja nas danas majorizira i marginalizira, dva puta spašavao. Jednom svojim glasom, drugi put puškom“, kazao je Ćosić, dodavši kako se to hrvatskom narodu ne vraća kao valjano valoriziran ekvivalent sukladan njegovom doprinosu postojanja te iste države.

„Danas imamo biti osobito ponosni što smo ovaj dan, toliko osporavan i sotoniziran, izabrali za dan naše Županije“, kazao je Ćosić.

U svome govoru Ćosić se također osvrnuo i na današnju oslobađajuću presudu hrvatskim generalima pred Haškim sudom, istaknuvši kako svaki Hrvat mora biti sretan zbog činjenice što je teza o takozvanom udruženom zločinačkom pothvatu, koja se poput Damaklovog mača bila nadvila nad hrvatski narod i državu, napokon skinuta s dnevnog reda.

(www.jabuka.tv | www.vladazzh.com)

1 komentar

  • Obnova je nekad bila vrhunska firma. Danas Obnova sva oronula, depresivna bez prosperiteta. Ukrašena urušenim magazinima Dogane koji su trebali postati KNJIŽNICE, ATELJEI, PROSTORI ZA KUDOVE, GRADSKE GALERIJE i ZAVIČAJNI MUZEJ.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.