‘Sve u 7’: Leonard Mlinarić u kvizu osvojio milijun kuna!

Samouvjereno je došao do posljednjeg pitanja sa svim jokerima, a i onda je pokazao iznimnu hrabrost. Leonard Mlinarić tek je drugi hrvatski ‘kviz-milijunaš’

Nitko prije Leonarda Mlinarića iz Belog Manastira nije uspio do posljednjeg pitanja u HRT-ovom kvizu ‘Sve u 7’ doći sa svim jokerima. Ipak, on je i na posljednjem pitanju pokazao iznimnu hrabrost i cijeli milijun stavio je na jedan odgovor te mu se to i isplatilo. Osvojio je milijun kuna, a na kraju su mu se od sreće zasuzile i oči.

Prije nego je zaključao posljednji odgovor, ponovio je svoju ‘mantru’ koju je nekoliko puta izgovorio tijekom emisije.

– Došao sam bez ičega i mogu otići bez ičega – rekao je prije nego je zaključao posljednji odgovor i postao milijunaš.

Posljednje pitanje glasilo je: ‘Koji je glavni grad najveće države s čijeg kopna ne možete umočiti prst u jedan od oceana?’. Ponuđeni odgovori bili su: Addis Abeba, Astana, Bamako, Kabul, La Paz, Lusaka, N’Djamena, Niamey i Ulan Bator. Leonard se dugo nećkao između Astane i Ulan Batora, glavnog grada Mongolije, da bi na kraju stavio cijeli milijun na odgovor ‘Astana’, glavni grad Kazahstana. Odgovor je bio točan, a čak se i Tarik toliko razveselio da je ustao i zagrlio novog milijunaša.

– Pozdravio bih djecu kojoj predajem i ispričavam se svima što sam odužio igru, ali znate bila je jedinstvena prilika – poručio je na kraju kviza.

Leonard je 28-godišnji profesor latinskog jezika i povijesti. Radi u nekoliko škola u Slavoniji i Baranji i još nema punu profesorsku satnicu. Njegovi roditelji Ljubica i Stevo su nezaposleni, a sestra Marčela povremeno radi honorarne poslove.

Nakon što se vratio u Beli Manastir rekao je da još ne zna što će s milijunom.
– Osim što ću pomoći roditeljima i sestri još uvijek nemam konkretne planove što ću učiniti s novcem – izjavio je za HRT.
I prvi milijun završio u rukama prosvjetnog radnika

Profesorica hrvatskog Mira Bićanić do Leonarda je bila jedina Hrvatica koja je osvojila milijun kuna. Ona je milijunašica postala u kvizu ‘MIlijunaš’, koji se više ne emitira na HRT-u. Milijun je osvojila točno odgovorivši “Sandra Antolić” na pitanje “Koja je TV voditeljica istrčala pariški maraton 2001. godine?”. Nagradu je potrošila na kupovinu stana. Nastavila je predavati hrvatski jezik i književnost u školi u Zagrebu.Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.