Sve moći alkoholnog octa kod pranja rublja

Da bi vaše rublje bilo kristalno čisto i imalo svjež miris ne morate koristiti (skupe) deterdžente i omekšivače koji su puni kemikalija. Najbolji pomagač u pranju rublja može vam biti – alkoholni ocat.

Već je dobro poznato da alkoholni ocat može zamijeniti omekšivač za rublje (ne, ne ostavlja miris octa!) no njegova primjena u pranju rublja i puno je šira. Za razliku od uobičajenih deterdženata i omekšivača, alkoholni ocat je prirodno sredstvo za čišćenje, a i znatno jeftinije.
Donosimo 8 razloga zašto bi vam alkoholni ocat trebao postati glavni saveznik kod pranja odjeće i donjeg veša:

1. Pola šalice alkoholnog octa izlijte na veš prije nego ga stavite u perilicu rublja. Ocat će zaštiti boju odjeće, povećati učinak deterdženta te spriječiti da na odjeći nakon pranja ostanu ostaci deterdženta.

2. Koristite alkoholni ocat umjesto omekšivača za rublje. Ulijte ga u odjeljak za omekšivači ocat će posao omekšivača odraditi još bolje jer će rublje biti mekše, a okoliš čišći.

3. Kiselina u alkoholnom octu uspješno će ukloniti mrlje od dezodoransa i tragove znoja s bijele odjeće.

4. Alkoholni ocat neutralizira neugodne mirise na odjeći što znači da će bez problema ukloniti i miris dima s nje.

5. S nekih vrsta tkanina vrlo je teško ukloniti životinjske dlake, ali i tu pomaže alkoholni ocat. Jednostavno dodajte ocat u perilicu rublja i dlake će nestati.

6. Koristite li alkoholni ocat pri pranju rublja također ćete spriječiti statički elektricitet kod odjeće.

7. Rublju koje perete na ruke dodajte 6 žlica alkoholnog octa i ostavite da se namače pola sata. Na ovaj način možete prati i donje rublje i kupaće kostime.

8. Alkoholnim octom možete očistiti i samu perilicu rublja. Ocat će ukloniti sve nečistoće kao i tragove kamenca i plijesni, prenosi Zadovoljna.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.