Svađa oko serije o britanskoj kraljevskoj obitelji sve napetija, političar javno napao jednog od glavnih glumaca – Jabuka.tv

Svađa oko serije o britanskoj kraljevskoj obitelji sve napetija, političar javno napao jednog od glavnih glumaca

Četvrta sezona serije “Kruna” pokrenula je lavinu komentara i negodovanja u britanskom javnom životu zbog činjenica koje su iznijeli o britanskoj kraljevskoj obitelji. I dok obožavatelji tvrde kako je većina činjenica zapravo izmišljena, u sve su se upleli i britanski političari.

Tako je tamošnji političar Damian Hinds optužio glumca Josha O’Connora, koji u seriji glumi princa Charlesa, da pokušava zataškati kritičare serije, a pridružilo mu se i još nekoliko kolega koji su istog mišljenja.

Glumac je komentirao kako tamošnji ministar kulture Oliver Dowden nije imao pravo inzistirati na tome da serija nosi etiketu fikcije zbog krive interpretacije događaja u kraljevskoj obitelji.

O’Connor je prošloga tjedna u intervjuu za tu izjavu ministra kulture rekao da je načuvena te da bi se ministar trebao više fokusirati na probleme u kulturnom životu Velike Britanije. Kaže kako se slaže da je cijela serija zaista izmišljena, ali ističe da gledatelji to znaju.

Oliver Dowden ima svo pravo tražiti od producenata da stave etiketu na seriju. Radnja serije temeljena je na stvarnim ljudima i sadrži brojne događaje koji su se zaista dogodili prije nekoliko godina te je stoga drugačija od čiste izmišljotine, rekao je Damian Hinds te se oštro usprotivio svemu što je glumac rekao, prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetimo, Dowden smatra kako bi Netflix trebao napisati službenu izjavu koja bi se emitirala prije početka svake epizode, a jasno bi ukazivala na to da je riječ o izmišljenim događajima. Njegov zahtjev je posljedica bojazni da bi serija mogla napraviti dugoročnu štetu imidžu britanske monarhije.

I brat pokojne princeze Diane, Charles Spencer je za ITV rekao kako smatra da bi bilo potrebno istaknuti službeno upozorenje.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.