Sunčana strana FBiH: Za vikend Rekreativna utrka 5K– S ulice u prirodu

Rekreativna utrka 5K – S ulice u prirodu („From the street to the nature“) naziv je utrke, koja će biti priređena predstojećeg vikenda u Mostaru, kao posljednji ovogodišnji program uspješnog projekta Sunčana strana Federacije BiH.

Turisti i građani, seniori, ali i oni najmlađi, još jedan predivan jesenski dan, moći će iskoristiti za fizičku aktivnost na najljepšim prirodnim lokacijama grada.

Start obje utrke, prve u 13 sati za odrasle i druge u 14 sati za najmlađe uzraste je u nedjelju, 18.11.2018. kod igrališta (betonski teren) na Trim stazi. Prijavljeni sudionici trebaju doći sportski odjeveni u 12.30 sati.

Napominjemo kako su prijave obvezne i obavljaju se putem e-mail adrese [email protected] do petka, 16.11.2018. do 16 sati.

Za najuspješnije sudionike utrke osigurane su sljedeće nagrade:

1. mjesto – tablet,
2. mjesto – poklon paket Eroneta
3. mjesto – poklon paket Oriflamea

Za djecu, odnosno za tri najuspješnija natjecatelja bit će uručeni pehari i slatki paketi.

Program realizira Udruga Univerzalna sportska škola Sport talent u suradnji s Agencijom PRimera, a u sklopu projekta SSFBiH, kojeg sufinancira Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Podsjetimo, tijekom desetoga mjeseca u ovoj godini, u sklopu projekta za razvoj turizma Sunčana strana Federacije BiH, priređen je niz zanimljivih zabavno-edukativnih sadržaja za turiste.

Sve je započelo Dječjom smotrom folklora kulturno-umjetničkih društava, koja je izazvala veliko zanimanje turista za tradicionalne plesove i nošnje mladih članova ovih društava.

Jedan od najtrofejnijih klubova u BiH, Plesni studio MoStars turistima i građanima Mostara priredio je koncert svojih najboljih koreografija.

Mostarske mažoretkinje oduševile su turiste Starog grada. U njihovom atraktivnom mimohodu uživali su i brojni prolaznici mostarskih ulica.

Književni festival Poligon ugostio je njemačke pisce i pjesnike, koji su prvi put boravili u BiH, predstavili su hamburški časopis TAU te radili na promociji Mostara kod gostiju iz Njemačke.

Pojedini turisti iz Mostara su, kao sudionici radionica uličnog slikanja, odnijeli i portret na dar. A drugi su sa sobom imali prigodu ponijeti fotografije Mostara, nastale tijekom natječaja Sunčana strana Mostara.

Ovaj program imao je i humanitarni značaj. Osim što su fotografije Mostara dijeljene putem društvenih mreža diljem svijeta, prihod prikupljen s izložbe amaterskih fotografija i bookova profesionalnog fotografa darovan je Udruzi Down sindrom.

“Sunčana strana FBiH” svim ovim besplatnim sadržajima za turiste, zasigurno je obogatila turističku ponudu grada na Neretvi, a posjetiteljima pružila kvalitetniji boravak u Mostaru.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.