Sudački ekspert o utakmici Široki – Radnik: Crveni karton ispravan, trebao je biti još jedan, pogodak Ćorića regularan

Predsjednik Povjerenstva za suđenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Dragan Banjac, komentirao je odluke sudacau trećem kolu Premijer lige.

Banjac je komentirajući odluke, dvije situacije na utakmici Željezničar – Zrinjski kao greške linijskog suca, Sretena Udovičića (Prijedor), kada je dosudio zaleđe, po jedan za obje momčadi.

Također, gosti iz Mostara su tražili crveni karton, točnije drugi žuti, za nogometaša Željezničara Mehmeda Alispahića, ali je tu sudac prema Banjcu donio ispravnu odluku.

Igrač Željezničara u 17. minuti nije bio u zaleđu i u pitanju je greška suca. Također, igrač Željezničara nije startao na igrača, već je išao na loptu. Da bi dobio drugi žuti karton, start je trebao biti još oštriji i sudac je dobro postupio, ističe Banjac.

Komentirana je još jedna sporna situacija, kada je zaleđe dosuđeno Zrinjskom, a kojega nije bilo.

S druge strane, igrač Zrinjskog pred kraj utamice u jednoj situaciji nije bio u zaleđu i sudac je napravio još jednu grešku, dodao je Banjac.

Nekoliko spornih situacija bilo je i uutakmici Velež – Čelik, a procijenjeno je da jedanesterac za Velež nije postojao, odnosno odluka suca bila je pogrešna. Igrala se 18. minuta kada je Ljubiša Pecelj igrao rukom, no ona je bila u prirodnom položaju i na osnovu pravila nije trebao jedanesterac biti dosuđen. No, nakon toga iz jedanaesterca Velež je poveo. Ostale tri situacije sudac je prema Banjcu dobro uočio.

Također, spornih situacija bilo je i u dvoboju Širokog Brijega i Radnika, a Banjac smatra da je trebao biti dosuđen još jedan crveni karton na utakmici.

Crveni karton za Simonovića je opravdan, jer je Jović išao sam prema golu. Pogodak Dine Ćorića je regularan, jer je došao prije do lopte i ne radi se o opasnoj igri. Treća sporna situacija je naguravanje, gdje je Đurić namjerno udario igrača Širokog i sudac je pogriješio pokazavši samo žuti karton, rekao je Banjac.

Cijelu emisiju BHT-a s pregledom trećeg kola Premijer lige pogledajte u videoprilogu.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Mislim da je on star da komentira sudjenje.Za onaj prekršaj igrača Želje,kaže da nije za crveni karton i da prekršaj treba biti oštriji za crveni.Hahahahaha ima da čovjek pukne od smjeha.Ajd pogledajte start,samo što mu nogu nije slomio.Nisam znao da je Zrinjski debelo oštećen a igrao je skoro sa rezervnom ekipom.Potez Čorića je dosta atraktivan a puno sudaca bi sviralo kao nedozvoljenu igru.

    2
    2
  • Drugi žuti za igrača Želje klasika,znači morao je sudija isključiti tog igrača,igranje rukom igrača Čelika kada nije svirao penal,a trebao je velika sudijska pogreška.Poništeni gol Širokom u prvom kolu je jedna vrsta krađe,a nigdje nije prikazivano.Zaključak je da je onu emisiju smješno gledati,samo se čovjek nsljuti pa i mi obočni gledatelji.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.