Sudački ekspert: Nije bilo jedanaesteraca za Mladost protiv Širokog – Jabuka.tv

Sudački ekspert: Nije bilo jedanaesteraca za Mladost protiv Širokog

U emisiji BH Telecom Premijer liga na BHT-u u ponedjeljak su analizirani susreti 21. kola odigranih ovog vikenda.

Osim redovite analize utakmica analizirani su i sporni detalji na pojedinim utakmicama. Član sudačkog odbora NS BiH Muamer Bureković je kazao kako Mladost iz Doboj Kaknja nije bila oštećena protiv Širokog Brijega. Dakle unatoč pompi kluba iz Doboja kod Kaknja nakon utakmice kako im nisu dosuđena dva jedanaesterca, nakon boljeg gledanja snimki čini se kako su sudačke odluke bile ispravne u tom slučaju.

Izdvojene su dvije situacije u kojima su igrači Mladisti tražili jedanaesteraca zbog navodnog igranja rukom igrača Širokog.

Imamo dvije vrlo zahtjevne odluke za sudački tim, u oba slučaja su traženi jedanaesterci zbog igranja rukom, počeo je Bureković, pa prokomentirao prvu situaciju:

U prvoj situaciji je sudac u dobroj poziciji da procijeni kontakt ruke i lopte i vidjet ćemo da prije istog igrač Širokog izbjegava kontakt ruke i lopte i uspijeva u tome. U ovoj situaciji lopta pogađa igrača Mladosti u ruku i sudac je trebao dosuditi slobodan udarac za Široki, zaključio je Bureković.

Nakon nekoliko sekundi došlo je do situacije u kojoj su domaći ponovno tražili jedanaesterac.

Također, izuzetno zahtjevna situacija, lopta nakon upućenog centaršuta pogađa igrača Širokog prvo u tijelo, a tek onda u ruku. Distanca je vrlo mala i obrambeni igrač nema vremena izbjeći kontakt ruke i lopte. Ispravna odluka, nema vremena, distanca je mala..., rekao je Bureković.

Na kraju emisije u redovnim rubrikama igrač, potez i golovi kola proglašene iduće situacije.

Sjajan dribling lijevog bočnog igrača Sarajeva Đanija Salčina je potez kola, a igrač kola je krilni napadač Sarajeva Benjamin Tatar koji je postigao dva pobjednička gola protiv Borca u Banjoj Luci.

Što se tiče najboljih golova, tu su prednjačili igrači Širokog i Zrinjskog. Treći najbolji gol je gol napadača Zrinjskog Miljana Škrbića za vodstvo od 2:0 protiv Slobode. Drugi naj gol je onaj od kapetana Širokog Brijega Dine Ćorića za vodstvo 0:1 u Doboj-Kaknju. A najbolji gol je onaj pobjednički krilnog napadača Širokog Brijega Alena Jurilja za pobjedu 3:2 u sudačkoj nadoknadi.

Jurilj je sjajno petom reagirao na odlično proigravanje Cipetića i donio Širokom veliku i važnu pobjedu.

Cijelu emisiju pogledajte u videoprilogu, a izvještaj s utakmice Mladost – Široki Brijeg možete pogledati od 47. minute i 20. sekunde.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.