Sud će poništiti odluku o pretresu Klixa

Općinski sud u Sarajevu će pretres prostorija portala Klix.ba najvjerojatnije proglasiti nezakonitim, objavila je Federalna televizija, a portalu će, biti vraćena oprema koja je oduzeta prošli ponedjeljak u pretresu koji su obavili pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo i MUP-a Republike Srpske.

Inače, odvjetnici sarajevskog portala uputili su žalbu na izuzete stvari, a Općinski sud će žalbu najvjerojatnije prihvatiti, objavio je ovaj portal.

Podsjećamo, nakon što je portal objavio snimku u kojoj premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović govori o trgovini zastupnicima, policija je tražila da se otkrije izvor koji je snimku dostavio novinarima.

Potom je uslijedio pretres kojeg je, prema tvrdnjama glavne tužiteljice Županijskog tužiteljstva Sarajevo Dalide Burzić, izvela sarajevska policija.

Naime, tužiteljica Burzić, koja je na dužnost došla upravo na dan pretresa rekla je kako je on izveden po zaprimljenom zahtjevu Specijalnog tužiteljstva Banja Luka, kojeg je tadašnja tužiteljica odredila da se formira predmet i dostavi u rad tužitelju Odjela za opći kriminalitet, prenosi Bljesak.info

”Uređujući tužitelj je 23. prosinca 2014. godine uputio Općinskom sudu u Sarajevu zahtjev za izdavanje naredbe za pretresanje, a shodno Zakonu o pravnoj pomoći i službenoj suradnji u kaznenim stvarima između Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Brčko Distrikta BiH, a na način kako je to zatraženo zahtjevom za službenu suradnju”, navela je tužiteljica Burzić.

Općinski sud u Sarajevu je potom, smatrajući zahtjev ovog tužiteljstva opravdanim, izdao naredbu za pretresanje po sucu za prethodni postupak.

”Predmetna naredba je izdana MUP-u Županije Sarajevo i istom je određeno da će radnje pretresanja izvršiti ovlaštene službene osobe MUP-a ŽS, a uz prisustvo ovlaštenih službenih osoba Uprave policije MUP-a RS-a”, navela je tužiteljica.

(www.jabuka.tv | Foto: Klix.ba)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.