U srijedu kreće višednevna isplata mizernih mirovina u BiH

Isplata mirovina za prosinca počet će, kao što je i planirano, u srijedu 7. siječnja, potvrđeno je Agenciji Fena u Federalnom zavodu MIO. Većina sredstava je osigurana, dok će manji dio biti isplaćen iz priliva tekućeg mjeseca.

Dinamika isplate će, kako navode, biti kao i ranijih mjeseci, što znači da će isplata kompletne mirovine trajati nekoliko radnih dana.

Na web stranici Zavoda navodi se da će, mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO, biti obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša iznosi 2.174, 48 KM.

Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za prosinac, s uračunatim troškovima, iznose oko 153 milijuna KM.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.