Sud BiH objasnio zašto je obustavio proces izručenja Mamića

Sud Bosne i Hercegovine priopćio je u petak popodne da je obustavio postupak izručenja Republici Hrvatskoj Dinamova savjetnika Zdravka Mamića navodeći da su inkriminacije koje mu hrvatsko pravosuđe stavlja na teret počinjene prije potpisivanja Ugovora dviju država o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima.

Sud je, imajući u vidu svu priloženu dokumentaciju te činjenicu da su kaznenopravne radnje koje čine obilježja kaznenog djela, za koje se imenovani potražuje i za koje je nepravomoćno osuđen, počinjene prije potpisivanja Ugovora, donio odluku o obustavljanju postupka izručenja, navodi se u priopćenju Suda BiH.

Mamić se vraća u Međugorje: Sve su zakone prekršili!

Pojašnjava se da je sudac za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine donio rješenje kojim je prema Zdravku Mamiću obustavljen postupak izručenja navodeći da nisu “ispunjeni zakonski uvjeti za izručenje vlastitog državljanina“.

Sud je naveo i kako je optuženi Mamić u pratnji odvjetnika bio upoznat s razlozima uhićenja te je izjavio da se izričito protivi izručenju zato što posjeduje državljanstvo BiH, što je dokazao predstavljenom uloženom dokumentacijom. Tijekom sudskog ročišta, navodi se u priopćenju Suda BiH, odvjetnik se osvrnuo i na odredbe Ugovora o izručenju vlastitih državljana, zaključenog između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Mamića su u četvrtak priveli pripadnici državne policijske agencije (SIPA) te je noć proveo u pritvoru Suda BiH.

Dinamov savjetnik je prošloga tjedna nepravomoćno osuđen na 6,5 godina zatvora zajedno s još tri osobe s objašnjenjem da je oštetio klub Dinamo. On je dan prije izricanja presude prešao u BiH, gdje, kako je potvrdio, namjerava ostati do daljnjega.

(Hina)


11 komentara

 • Sudiji jedan iz prava, a pet iz korupcije, druže korumpirani sudija datum iz radnje tj čina je potpuno irelevantan datumu presude, da se proces vodio od 2007, ajde nekako ali kolega.. Ugovor smo potpisali 2014. a istraga protiv gospodina Mamića počela je tek krajem 2015.
  Ali eto Vam ga i srećno..

  2
  8
  • Jeli sad svi buljite u tv ekrane gdje igraju Hrvatske sile na Sp a sto gledate tamo su Maminjovi igraci sto vi niste otkrili takve pa da se divimo koji ste vi licemjeri i sitne duse a di bi to Hr Igrala ako ne na Sp mrzite sve sto je Hhhhrrvvaattssskkoo. Bando komunisticka …

 • Ne daj se Maminjo dušmanima. Ne daj se bandi komunističkoj i boljševicima koji i danas 2018 godine žale što nas nisu sve (Hrvate ) pobili te nesretne 45-e.
  Ne daj se toj bagri ljevičarskoj i nazadnoj, tim parazitima i ubojicama koji jedino znaju ubijati, tamničiti i progoniti ljude koje dišu,žive za Hrvatsku.
  Vrime je da ta zločinačka banda crvena i zlikovačka sekta pod đavolskim znakom crvene petokrake zauvijek ode na smetlište povijesti gdje im je oduvijek jedino i bilo mjesto.

 • Dubre jedno lopovsko opljacka si hrvatsku sad oces bih odman ga izrucite bolje danas nego sutra jer ce pocet pljackat bih lopove jedan da nisi kriv nebite ni osudilo kako te nije stid doc u medugorje sveto misto nevjernice jedan!!!!!

 • Pa Medjugorje i je misto za take ko sam JA, kosto si ti, kosto je Mamic! DA SE PRIOBRATIMO!! ZATO JE GOSPA GORI!! Mozda i on koga ukrki na ramena i iznese gori!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.