Studentski zbor: Prioritet je uspostava psiho-socijalnog servisa za studente

Nakon prošlotjedne konstituirajuće sjednice, novo Predsjedništvo Studentskog zbora, izabrano za akademsku 2013./2014. godinu, „punom parom“ je počelo s radom.

Naime, prekjučer je održana prva redovna sjednica, s 12 točaka dnevnog reda, te još 16 stavki u tzv. točki „razno“.

Nakon usvojenog proračuna odnosno izvještaja istoga za prošli Saziv, predstavljen je i prijedlog preračuna za ovu godinu. Oba će biti predstavljena na sada već tradicionalnoj javnoj tribini „Gdje je mojih 10 maraka“, koja će se održati u utorak. Među članovima Predsjedništva, izabrani su i članovi pojedinih odbora, od onoga za projekte, kulturu, sport, provedbu anketa o kvaliteti nastave itd. S radom je već počeo Odbor za humanitarni rad, koji priprema i Božićnu humanitarnu akciju, „Dani darivanja“, koja će ove godine biti usmjerena isključivo na studente.

Sandra Stojić, prošlogodišnja tajnica Ureda za Međunarodnu suradnju, sada će obnašati funkciju koordinatorice istog, a svi studenti njenu pomoć mogu zatražiti u uredu Zbora, ponedjeljkom, od 12 do 14 sati. Informacija posebno važna udrugama koje djeluju pri Sveučilištu, je da će natječaj za financiranje udruga biti raspisan najkasnije sljedećeg tjedna, te će trajati do 1. travnja. Pomoć oko apliciranja, kao i općenito uspostavu suradnje sa Zborom, udruge će moći potražiti kod Igora Bošnjaka, novog koordinatora za suradnju sa studentskim organizacijama. Njegov termin sastanaka je srijedom, u uredu, od 12 do 14 sati. Studentski pravobranitelj je Vjekoslav Lasić, dok će Zbor u Vijeću mladih Grada Mostara, predstavljati Janja Marušić, i Božo Goluža.

O planiranim aktivnostima javnost ćemo izvijestiti uskoro, a za sada, jedna od prioriteta je uspostava servisa za Psiho-socijalnu pomoć, na svim fakultetima. Ideja je potekla s Filozofskog fakulteta u suradnji s Uredom za studente s posebnim potrebama pri Sveučilištu, stoji u priopćenju Zbora.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.