Studenti u posjeti Parlamentu BiH i TV Al Jazeera Balkans

Različitosti kakve ima Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru, još su se jednom pokazale kao ogromno bogatstvo. Tako su studenti raznih smjerova, u organizaciji Studentskog zbora Filozofskog fakulteta, jučer posjetili Sarajevo. U sklopu ovog malog izleta, organizirano su posjetili i Parlament Federacije BiH, te TV postaju, Al Jazeera Balkans.

U Parlamentu ih je dočekao predsjedavajući Zastupničkog doma, Fehim Škaljić, te prof.dr. Sead Dizdarević, šef službe radnih tijela u funkciji tajnika, koji su održali i kratka predavanja. Gospodin Škaljić je naglasio, da je ovaj Parlament najviši zakonodavni organ vlasti u Federaciji ali i najbrojniji organ vlasti u BiH, a pravna snaga i izvire iz broja ruku.

studenti_parlament_al_jazeera_balkans_3

Studente je ukratko upoznao s njegovim radom, načinom donošenja odluka, glasovanjem, itd., te im poručio da se ne brinu o veličini države iz koje dolaze, jer intelekt i radna sposobnost nemaju veze s tim. Profesor Dizdarević se, obzirom da je pravnik, osvrnuo i na Daytonski ustav, te njegove izmjene na kojima se upravo radi, naglasivši da je on mješavina anglosaksonskog i europskog pravnog sustava. Studenti su imali brojna pitanja , pogotovo nakon što se profesor  dotaknuo teme zapošljavanja mladih, te vanjske politike BiH.

studenti_parlament_al_jazeera_balkans_1

Studenti iz Republike Hrvatske, kojih na Sveučilištu ima zaista značajan broj, usporedili su reforme koje je Hrvatska morala provesti na putu ka Europskoj uniji, a profesor se složio da našim političarima često nedostaje i ono osnovno, volja i politička kultura.

Nakon politologa i novinari su došli na svoje posjetom TV postaji, Al jazeera Balkans. Glasnogovornica, Melina Kamerić, u dvije grupe je provela znatiželjne studente kroz redakciju a zatim i studio. Studente se najviše dojmio veliki ekran na dodir, dok su pogledom tražili najveću zvijezdu ove televizije, urednika Gorana Milića. 

studenti_parlament_al_jazeera_balkans_2

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.