Studenti, prijavite se za program ”Imam ideju”

Nakon uspješne prve godine nastavlja se projekt Studentsko poduzetništvo, koji realizira Centar za istraživanja i studije GEA Banjaluka, a podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). I ove godine je osigurano 36 000 USD za financiranje 9 najboljih studentskih biznis ideja, koje će imati šansu da zažive u praksi.

Projekt se realizira uz partnerstvo s Univerzitetom Sarajevo, Univerzitetom Banjaluka i Sveučilištem Mostar i namijenjen je svim studentima i studenticama bez obzira na fakultetsko usmjerenje, koji su zainteresirani za ulaganje u sebe, razvoj  poduzetničkog duha i pokretanje vlastitog biznisa.

Njima će u okviru programa Imam ideju i ove godine biti pružena podrška kroz pohađanje Škole za poslovne ideje u Banjaluci, Sarajevu i Mostaru, kako bi što uspješnije pretočili svoje poslovne ideje u konkretne biznis planove. Školu će voditi istaknuti stručnjaci i već dokazani poduzetnici koji će putem radionica i dinamičnih nastavnih modula prenijeti studentima svoja znanja i iskustva.

Polaznici će dobiti certifikat o sudjelovanju u školi, te dobiti šansu da timski ili pojedinačno kandidiraju svoje biznis planove za financiranje.  Autori devet najboljih biznis planova, po tri u Banjaluci, Mostaru i Sarajevu, osvojiti će nagradu od 4000 USD. Pored toga za sudionike programa osigurane su i dodatne vrijedne nagrade.

Također, prijavljeni će i ove godine moći aktivno sudjelovati na Poslovnom forumu mladih koji će biti organiziran krajem godine, radi razmjene iskustava i ideja, kao i spajanja predstavnika privrede, obrazovanja, vladinog i nevladinog sektora, medija te međunarodnih organizacija.

Provjerite zašto se na program Imam ideju prošle godine prijavilo preko 560 studenata, informirajte se više i prijavite online na adresi www.imamideju.ba. Rok za prijave je 11. ožujak 2013. godine.

Info dan održat će se 27. veljače 2013. godine u prostorijama Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru u 13 sati.

Projekt podržavaju tvrtke m:tel, ASA Group i Hypo Alpe Adria banka.

Tvoj uspjeh počinje tvojom idejom!

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.