Prevareni bh građanin dobio makarone umjesto mobitela

Forumi su prepuni ispovijesti prevarenih bh. građana koji su kupovali putem interneta, a među brojnim slučajevima izdvaja se svjedočenje jednog kupca, koji tvrdi da je dobio pakovanje makarona umjesto telefona Samsung Galaxy S3.

Iako je mislio da je riječ o pouzdanom trgovcu, ovaj je građanin prošao kao bos po trnju, zbog čega je zatražio pomoć nadležnih.

Moja reakcija je bila poziv MUP-u i dalje procesuiranje dotičnog“, navodi ovaj forumaš.

Jedna žena, opet, piše da nije znala što se događa kada kupujete online, misleći da su svi pošteni.

Evo, prije sedam dana stavim da tražim čizmice Zara i dajem 50 maraka. Javi mi se dotična iz Mostara, kaže ima čizme i pita me kako da pošalje. Ja joj dala adresu i broj pošte da pošalje pouzećem“, navodi prevarena žena.

Njene su se muke počele nizati kada joj je prevarantica napisala da njen muž ima račun u banci, te je zatražila da joj novac uplati na taj način. Misteriozna trgovkinja je napisala da je u četvrtak poslala čizme.

Ja u petak uplatila pare i, evo, danas joj pišem kad će to stići jer mi u pošti kažu da je već trebalo… Ona mene blokirala! Ja sa drugog profila napišem, i tu me blokirala…. Osta’ ja bez 50 KM“, požalila se prevarena žena.

Opširnije pročitajte na stranicama Nezavisnih novina.

(Bljesak.info | Jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.