Studenti iz Mostara, Sarajeva i Banja Luke zajedno u simulaciji parlamenta

Udruga ‘Hrvatski studentski politološki forum’ (HSPF) sa Sveučilišta u Mostaru najavljuje veliki projekt ‘Simulacija parlamenta 2013.’ na kojem će sudjelovati članovi SPONA-e sa Fakulteta političkih nauka iz Sarajeva, studenti sa Fakulteta političkih nauka iz Banja Luke, članovi ELSA-e Mostar zajedno sa članovima Debatnog kluba Mostar, studenti komunikologije sa Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ iz Mostara zajedno sa članovima ONAuBiH LT Mostar, te kao domaćini članovi udruge ‘Hrvatski studentski politološki forum’ (HSPF).

Mladi ljudi iz Bosne i Hercegovine će na argumentiran način raspravljati i simulirati parlament na temu zakona ‘Prava nacionalnih manjina’ podijeljeni u frakcije desnice, radikalne desnice, ljevice, ekstremne ljevice i centra. Ovim projektom svi sudionici imaju priliku razviti svoje govorne vještine, vježbati braniti svoje stavove i poticati na dijalog. Kroz simulaciju parlamenta studenti povezuju teoriju i praksu obrađujući sve segmente zakonodavnog procesa čime stječu vrijedno iskustvo koje im može koristiti u budućnosti.

[youtube id=”zJ9P-2ddLDY” width=”600″ height=”350″]

‘Simulirani parlament 2013’ održat će se u subotu, 16. ožujka, sa početkom u 12 sati u Amfiteatru Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. No, samoj simulaciji prethodit će i niz drugih aktivnosti koje će početi već dan ranije. Službeni početak ovog velikog projekta planiran je za petak, 15. ožujka, kada je u 17 sati u Amfiteatru Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru planiran doček, upoznavanje i prijem svih sudionika. Nakon samog upoznavanja, domaćini, članovi HSPF-a će svoje goste i kolege upoznati sa ljepotama i znamenitostima Mostara.

Drugog dana projekta, program će započeti u 10 sati. Naime, za sve sudionike i druge goste u velikom amfiteatru Filozofskog fakulteta bit će upriličeno politološko predavanje organizirano od strane Studentskog zbora Filozofskog fakulteta, u suradnji s Atlantskom inicijativom, te uz podršku dekanice, prof. dr. Slavice Juka. Na temu ‘Geopolitika Jugoistoka Europe’ govorit će prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, o ‘Prednostima i nedostatcima članstva zemalja Jugoistoče Europe u NATO-u’ izlagat prof. dr. sc. Nerzuk Ćurak, dok će na temu ‘Perspektiva zemalja Jugoistočne Europe u EU’ svoj stav iznijeti doc. dr. sc. Mile Lasić. Nakon njihovih predavanja započet će i središnji dio projekta, sama ‘Simulacija parlamenta’ koju će službeno otvoriti doc. dr. sc. Milan Vego, pročelnik odjela studija politologije na mostarskom Sveučilištu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.