Student Ivan Bokšić posjetio 12 gradova i šest država

Ivan Bokšić boravio je u malom Olomoucu koji je, kao Mostar, studentski grad. Bio je smješten u studentskom domu. “Ovo je jedan baš ‘erasmus’ grad jer tu je u samo prvom semestru bilo 350 studenata na razmjeni. Stipendija koju sam dobio bila mi je dovoljna i nisam usporedno morao trošiti svoj novac.”

Upoznao je studente iz Češke, Kazahstana, Japana, Kanade, Austrije, Perua i drugih zemalja. “Vidio sam različite kulture i načine razmišljanja, što mi je pomoglo proširiti vidike”, objašnjava Bokšić.

Natjecanje

Tijekom razmjene sudjelovao je na natjecanjima “Nacionalne prezentacije”, gdje su studenti svaki tjedan morali predstavljati svoje države. “Moja ekipa i ja natjecali smo se protiv Ujedinjenoga Kraljevstva. Bosna i Hercegovina je pobijedila”, u smijehu govori Bokšić, prenosi Dnevni list.

Ivan objašnjava da se Sveučilište u Olomoucu razlikuje od Sveučilišta u Mostaru jer ima dosta rada preko interneta te više komunikacije između profesora i studenata. Imaju svoj internetski sustav, Geomodul, preko kojega profesori studentima daju zadatke i literaturu. Kod njih je također preddiplomski i diplomski studij.

Izvrsno iskustvo

U sklopu razmjene, Ivan je posjetio 12 gradova i šest država: Češku, Mađarsku, Njemačku, Austriju, Veliku Britaniju i Slovačku.

“Svim studentima preporučujem ovo izvrsno iskustvo, gdje u drugim dijelovima svijeta možete vidjeti drukčiji pogled na svoju struku”, kaže Ivan koji nakon završetka studija želi pronaći posao i ostati ovdje gdje je rođen.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.