Stručnjaci tvrde da biste trebali nositi sportski grudnjak za trčanje, a evo i zašto

Stručnjaci iz Boobydooa, najveće trgovine sportskih grudnjaka u Velikoj Britaniji, tvrde da su novi trkači pet puta više izloženi riziku od ozljeda ako nisu pripremljeni ili pravilno opremljeni, a povećava se i rizik od bolova u leđima, lošeg držanja i ‘obješenih’ grudi.

Samo 20 minuta trčanja dnevno bez sportskog grudnjaka može rezultirati oštećenjem tkiva dojke, naprezanjem ligamenta i kroničnom boli u leđima – jer se grudi tijekom trčanja mogu pomicati oko 14 cm.

Osobni trener Charly Wright i osobni trener u Boobydoou, rekao je: S obzirom na to da su se mnoge teretane privremeno zatvorile, nova popularna alternativa je naglo porasla, a to je vježbanje kod kuće.

Fantastično je kako cijela država želi održati kondiciju i biti zdrava, ali kako smo svjesni fizičke udaljenosti, tako trebamo biti svjesni i ozljeda. Ako ne nosite sportski grudnjak to predstavlja stvarni rizik – ako ne zaštitite svoje grudi, poslije možete osjećati značajnu bol i nelagodu.

Prema Google Trendsu, pretraživanje ‘sportskog grudnjaka’ poraslo je za 400 posto od 12. travnja.

Dobri sportski grudnjaci su važni, posebno ženama s velikim grudima. On će spriječiti da se tijelo ‘vuče’ prema naprijed što bi stvorilo dodatan napor za mišiće leđa da ostanu uspravni.

Također podržava tkivo dojke protiv ponavljanih visokih udara stvorenih ritmom trčanja, prenosi Daily Mail.. Ako ga ne nosite za vrijeme trčanja, to može prouzročiti oštećenje ili iritaciju vezivnog tkiva na prsima.

Kako izabrati dobar sportski grudnjak?

Charly iz Boobydooa dao je nekoliko savjeta novim trkačima kada je u pitanju odabir odgovarajuće vrste grudnjaka. Prilikom odabira sportskog grudnjaka morate odabrati onaj koji ima dobru potporu i odgovara vam pravilno. Što se manje grudi pomiču, to će manje štete biti.

(www.jabuka.tv) Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.