Stranci će moći graditi ceste u Hercegovini

Autocesta

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) Gordan Milinić razgovarao je danas s direktorom Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH Adnanom Terzićem o realizaciji projekata izgradnje koridora Vc i brzih cesta u FBiH.

Planirane investicije u izgradnju autocesta i brzih cesta ukupne dužine od 800 km se procjenjuju na sedam milijardi eura, a trenutno je realizirano 100 km planirane putne infrastrukture, čime se pruža mogućnost stranim investitorima da sudjeluju u realizaciji ovih projekata.

Među prioritetima u izgradnji koridora Vc su dionice Tunel Prenj, Prenj-Mostar sjever i Mostar sjever-Mostar jug, ukupne vrijednosti oko 500 milijuna eura, a za koje se natječaji očekuju početkom 2017. godine.

Pored toga stranim investitorima se nudi i mogućnost sudjelovanja u već pripremljenom projektu izgradnje brze ceste Lašva – Nević-Polje – Travnik u vrijednosti od 218 milijuna eura, koji će biti realiziran putem modela koncesije.

Direktor Milinić je istaknuo važnost suradnje FIPA-e i Autocesta FBiH u pružanju adekvatnih informacija stranim investitorima koji su već iskazali ozbiljan interes za investiranje u projekte izgradnje autocesta i brzih cesta, priopćeno je iz FIPA-e.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.