Strah od konkurencije: Snapchat dobiva potpuno novi dizajn

Najnovije izvješće tvrdi da poznata aplikacija za čavrljanje više neće razdjeljivati poruke vaših prijatelja i priče u zasebne sekcije. Aplikacija koja je najveći broj korisnika pronašla među tinejdžerima zbog nekoga razloga ne privlači niti približan broj korisnika.

Kako bi izbjegla neminovan scenarij u kojem bi je u cijelosti zamijeniti Instagram, Snapchat uvodi veliki redizajn koji će inače nepotrebno kompliciranu uslugu učiniti, pa, manje kompliciranom, izvještava Engadget, prenosi Tportal.hr.

Glavni čovjek Snapchata Evan Spiegel tvrdi da će se revamp usredotočiti isključivo na priče i originalne emisije, no ništa nije rekao o konkretnom datumu dolaska. Sudeći prema neslužbenim informacijama, nadogradnja bi trebala stići 4. prosinca te u aplikaciju uvesti nekoliko vrlo velikih promjena.

Čitko i jasno?

Iako je sam app centriran oko kamere, on više ne bi trebao odvajati poruke i priče u dvije razdvojene kartice. Umjesto toga, ovaj redizajn će svu komunikaciju staviti na lijevu stranu.

Ako povučete prstom prema desno, dobit ćete javno financirane priče (glazba, sport i globalni događaji), kao i sadržaj od Snapchatovih medijskih partnera (poput MTV-a i CNN-a). Ova sekcija također bi trebala imati i priče slavnih.

Kako cijela stvar ne bi postala nepregledni košmar, Snapchat uvodi algoritme koji bi video sadržaje trebali prilagoditi vašim ukusima. Ovo bi moglo uzrokovati probleme kod Snapchatovih medijskih partnerstava – trenutno se svi nalaze desno u sekciji Discover.

Snap Inc. nije potvrdio kada će nadogradnja stići, iako je tijekom objave prihoda ovoga utorka dao naznake da se na nadogradnji užurbano radi.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.