Što to Facebook pokušava s WhatsApp-om?

Jednostavna ikonica servisa WhatsApp krije se unutar aplikacije Facebook za Android u sklopu ograničenog testa.

Dodirom te ikonice, tek se pokreće aplikacija WhatsApp, bez ikakvih drugih funkcija, piše Tportal.hr.

Zašto je tipka beskorisna?

Pa, s obzirom da je riječ o svojevrsnom testu kakve Facebook izvodi praktički na tjednoj bazi, očekivalo bi se kako WhatsApp ikonica skrivena u izborniku Facebook aplikacije za Android (tri paralelne linije gore desno) ima neku drugu funkciju. Međutim, ona služi samo kao kratica za pokretanje WhatsAppa, nešto što je ionako moguće izvesti u jednakom broju poteza po potrebi.

Ranije ovaj mjesec Facebook je napravio istu stvar sa servisom Instagram. Dio korisnika aplikacije Facebook je u sklopu ograničenog testa mogao pokrenuti Instagram app kraticom iz glavnog izbornika.

Zanimljivo je to kako je 2015. godine društvenomrežni div Facebook testirao dodavanjem tipke WhatsApp send unutar glavne aplikacije, kako bi korisnici na brz i jednostavan način dijeli li fotografije i ostali sadržaj s kontaktima. Značajka u konačnici nije ugledala svjetlo dana ni do danas.

Kratica za WhatsApp navodno se pojavila dijelu korisnika na danskom govornom području. Planira li Facebook napraviti nešto snažniju integraciju servisa WhatsApp, kojeg je za 19 milijardi kupio još 2014. godine tek ostaje za vidjeti.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: