Što će biti s livanjskih 100.000 KM?

Iz Udruge građana ”Hrvatska žena” Livno još nitko nije kontaktirao Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine povodom vraćanja 100.000 maraka koje su dobili za projekt ”Sanacija i rekonstrukcija radi očuvanja kulturne baštine”.

Do ovog trenutka nije nas nitko kontaktirao u vezi s vraćanjem novca”, potvrdila je Dnevnom listu glasnogovornica Ministarstva civilnih poslova BiH Zorica Rulj.

Radi se o sredstvima Vijeća ministara namijenjenih projektima kulture, a za koja je aplicirala nevjesta zamjenice predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenice predsjednika HDZ-a BiH Borjane Krišto – Tihana Krželj.

Nakon što je Dnevni list objavio da su ponajviše sredstava Vijeća ministara dobile udruge i institucije usko vezane s HDZ-om BiH, a da je među njima i udruga Borjanine nevjeste, koja je ujedno i zastupnica HDZ-a BiH digla se velika bura u javnosti.

Udruga je novac htjela donirati Crkvi, no ona je to odbila.

Zbog negodovanja javnosti livanjski župnik fra Vinko Sičaja je odustao od 100.000 maraka, pa je dobio i pljesak vjernika. Otada je otvoreno pitanje kuda idu spomenuti novci.

Prema svemu sudeći, UG Hrvatska žena Livno, koja je u međuvremenu promijenila predsjednicu, na računu sada ima novce koje samo može vratiti odakle su došli, jer je župnik odustao od projekta kojim su trebali opravdati sredstva”, piše Dnevni list.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • I šta, sa vraćanjem bi stvar trebala biti završena? Ma stvarno? A šta sa lopovima drugaricom Borjanom, drugom Gagom i ostalim kleptomanima državnih para za osobne interese. Kada te uvatiš, ti vratiš i niko nikome? Pa ovo je čisto kazneno djelo za 5-10 godina strogoga zatvora, doživotna zabrana obavljanja javnih funkcija, istraga o zlouporabi položaja radi stjecanja osobne koristi, nepotizam, korupcija, mito, jednom riječju uništavanje vlastitog naroda.

  • Mene isto cudi da niko ne odgovara!Pratar odbio novac!!’Possibile’!!’ Pa lipo nek stoji na racunu i sabire kamate.Sigurno ce tribat za neku nuznu Opearaciju!!!!Zadrzite!! Ne vracajte!! To je uvreda!! Kad cete opet dobit toliki novac!!!Zahvalite na novcu i napisite da ce se koristit za veliki potriba.(nedaj Boze) ali nikad se nezna!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.