Stjepan Mesić i službeno počasni građanin Sarajeva

U Službenom listu objavljena je odluka o dodjeli priznanja “Počasni građanin Grada Sarajeva” koju je dobio bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Priznanje se dodjeljuje u obliku Povelje Grada Sarajeva, a Mesiću bi trebalo biti uručeno na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Međutim, sam Mesić, koji je ranije poručio da neće prihvatiti ovo priznanje dok se situacija ne iskristalizuje u vezi sa cijelim slučajem, javlja N1.

Mesić odbio primiti priznanje Počasnog građanina Sarajeva

Prvobitno je za ovu nagradu je bio kandidiran turski književnik i dobitnik Nobelove nagrade Orhan Pamuk. Komisija za izbor i imenovanja Gradskog vijeća, koju čini sedam članova, prvobitno je bila “sedam na prema nula” za Pamuka kao počasnog građanina Sarajeva.

U međuvremenu četiri člana su promijenila mišljenje zbog, kako je navedeno, nedostatka elemenata za dodjelu nagrade nako čega su mediji prenijeli da je umjesto Orhana za ovu nagradu kandidiran Stjepan Mesić.

Međutim, kako je za N1 naveo sam Mesić, bivšem predsjedniku Hrvatske se niko iz Gradske uprave Grada Sarajeva nije javio u vezi kandidiranja, a nakon što je iz medija saznao za navodnu kandidaturu, odlučio se gradskim vlastima obratiti pismom u kojem je napisao da zbog cijelog slučaja sa Orhanom Pamukom ne želi biti počasni građanin Sarajeva.

Nagrade Grada Sarajeva dodjeluju se istaknutim pojedincima i kolektivima, onima koji doprinose ukupnom unapređenju i razvoju grada Sarajeva. Tradicionalno se dodjeljuju na Dan grada, 6. travnja. Ovo priznanje dosada nitko nije odbio.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Počasni građanin Sarajeva lik koji je antifašista i koji je javno pjevao ustaške pjesme dok je kupio dolare po Kanadi,Australiji i krao za sebe…Lik koji je lažno svjedočio u Hagu protiv RH-ke čij je bio presjednik,protiv pokojnog Franje Tuđmana,Gojka Šuška ratnih generala itd…Za ove gnusne laži je odlikovan…U Sarajevu su svi podobni i odlikovani,privilegirani koji mrze hrvate i hrvatski narod u BiH-ni…To šalje jasnu sliku o glavnom gradu Isilovaca…Možeš negirati Jasenovac,zločine,pjevati ustaške pjesme ali mrzi hrvate a posebice hercegovce i dobar si…Sve jasno gdje živimo i sa kim živimo…Suživot sa ovakvim političkim bošnjačkim vodstvom je skoro nemoguće…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.