Stiže Škoda Octavia G-TEC – Jabuka.tv

Stiže Škoda Octavia G-TEC

Škoda je objavila kako na tržište dolazi Octavia G-TEC dizajnirana za pogon na ekološki prihvatljivom stlačenom prirodnom plinu (CNG).

Octavia G-TEC opremljena 1.5 TSI motorom, snažna je 130 KS (96 kW) i postiže domet od 500 km u WLTP ciklusu ako se koristi isključivo ovom vrstom goriva.

Tri spremnika ugrađena u podvozju skladište ukupno 17,33 kg CNG-a, a spremnik za benzin kapaciteta 9 litara osigurava mobilnost u regijama bez odgovarajuće infrastrukture za punjenje CNG gorivom. Nova Octavia G-TEC bit će lansirana u Europi ove jeseni.

Motor 1.5 TSI u Octaviji G-TEC dizajniran je za pogon na prirodni plin, a ova vrsta goriva sagorijeva čistije, rezultirajući emisijom CO₂ u načinu rada na CNG, koja je za oko 25 posto niža nego kod korištenja benzina. Osim toga, emitira se znatno manje dušičnog oksida (NOx) i ne nastaju čestice čađe, piše Tportal.

Motor je vrlo učinkovit zahvaljujući, između ostalog, promjenjivoj kontroli usisnih ventila prema onome što je poznato kao Millerov postupak izgaranja. To omogućava potrošnju od 3,4 do 3,6 kg stlačenog prirodnog plina na 100 km u WLTP ciklusu u CNG režimu i 4,6 l na 100 km u benzinskom režimu.

Kad koristi benzin u svom 9-litrenom spremniku, Octavia G-TEC može postići daljnjih 190 km, što mu daje ukupni domet od približno 700 km. Prebacivanje između CNG i benzinskog načina rada odvija se automatski bez intervencije vozača.

Škoda Octavia četvrte generacije: Novi model će biti puno emocionalniji automobil

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.