Štiteći političare prešli 10.485 kilometra – Jabuka.tv

Štiteći političare prešli 10.485 kilometra

Policajci Odjela za zaštitu osoba su u proteklom mandatu sa šest službenih vozila prešli 10.485 kilometra i ostvarili 608 sati, objavio je Večernji list podatke o korištenju policijske pratnje i zaštite u Federaciji tijekom prošlog mandata.

”Zanimljivo je da je najviše policijsku pratnju koristio bivši dopredsjednik FBiH, i to 48 puta. Policajci su na tim zadacima vozilom prešli 1061 kilometar. Predsjednik Federacije je, prema podacima, 23 puta koristio policijsku pratnju, a dopredsjednica 13 puta”.

Pripadnici Federalne uprave policije izravno štite devet federalnih dužnosnika, a osiguravaju i četiri objekta u kojima ovi dužnosnici stanuju.

Predsjednik i dva dopredsjednika FBiH, premijer i njegovi zamjenici te predsjedatelji oba doma entitetskog parlamenta, kao i bivši dopredsjednik FBiH, osobe su koje izravno štite pripadnici federalne policije.

Dvadesetčetverosatnu zaštitu policije imaju i stambeni objekti u kojima žive predsjednik Marinko Čavara i dopredsjednici Milan Dunović i Melika Mahmutbegović te zamjenici premijera Jelka Milićević i Aleksandar Remetić, kao i jedan od dvojice bivših dopredsjednika Federacije.

”Iako se u službenom izvješću FUP-a ne navodi ime, Večernji list doznaje kako je riječ o Mirsadu Kebi, koji je još za mandata prijavio prijetnje kojima je bio izložen, kako je tvrdio, zbog svog javnog i političkog djelovanja”.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.