Stihovi Jay-Z-ja predmet na američkom koledžu

Shawn Corey Carter, poznatiji kao Jay-Z ili možda još poznatiji kao suprug pjevačice Beyonce Knowles, nije pohađao koledž, ali zato će američki studenti imati priliku studirati njegove stihove. O čemu se radi?

Na Sveučilištu Georgetown u Washingtonu uveden je novi predmet kojeg mogu izabrati svi zainteresirani, a na njemu će se studirati poruke iz stihova poznatog hip – hopera. Predmet se zove ‘Sociology of Hip-Hop: Jay Z’, prenosi mojfaks. Predavanja iz ovog predmeta vodit će Michael Eric Dyson, inače profesor, spisatelj, radijski i televizijski voditelj.

Na predavanjima iz ovog predmeta pokušat će se dotaknuti društveni elementi koji se kriju u stihovima, rasni i spolni identitet, seksualnost, kapitalizam te ekonomska nejednakost. Kao obavezna literatura za ovaj predmet poslužit će knjiga ‘Decoded’ koju je napisao Jay –Z, a radi se o njegovim memoraima i zbirci stihova.

‘Smatram da je Jay-Z ikona američke izvrsnosti’, rekao je Dyson o uvođenju ovog predmeta.Inače, ovo nije prvi puta da se na neko američko sveučilište uvode predmeti bazirani na pop kulturi. Naime, isti je profesor već podučavao predmete bazirane na glazbi Tupaca Shakura i Marvina Gayea na Sveučilištu Pennsylvanija. Jay – Z je svojio 13 Grammyja, a trenutno je na turneji ‘Throne’ zajedno s Kanye Westom.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.