Mostarka Andrea Begić prvakinja Balkana u taekwondo-u

U subotu je u Vršcu (Srbija) održano 13. Balkansko prvenstvo u taekwondo-u, na kojem je sudjelovala i taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine. Kadetska reprezentacija BiH se predstavila s 13 kadeta i kadetkinja, među kojima je bila i Mostarka Andrea Begić, koja je inače dugogodišnja članica mostarskog taekwondo kluba Cro Star, kojeg vodi trenerica Klaudia Marić.

Andrea Begić je na ovom Balkanskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju i tako se okrunila titulom prvakinje Balkana. Andrea je sve borbe suvereno odradila, a posebno treba istaći njenu polufinalnu borbu u kojoj je porazila predstavnicu Bugarske rezultatom 11:9 a u finalu je pokazala nadmoć nad predstavnicom Srbije i to rezultatom 18:12.

Andrea Begić je inače i najbolji sportaš mostarskog Cro Stara za 2011. godinu, a titula prvakinje Balkana je izvrstan završetak ove natjecateljske sezone kako za Begićevu tako i za cijeli klub. Tijekom 2011. godine nastupila je na 20ak turnira, na kojima se pretežno izborila za zlatne medalje a na 4 turnira je bila proglašena i najboljem borcem turnira, pa se u klubu s pravom nadaju i nagradi od strane grada na predstojećem Izboru za najbolje sportaše grada Mostara, koje svake godine organizira Sportski savez.

Pored Andreje Begić, na popisu reprezentativaca za Balkansko prvenstvo bila je i juniorka Vlatka Živkušić (višegodišnja državna prvakinja i reprezentativka), koja se ozljedila na posljednjem treningu reprezentacije, pa samim tim nije mogla nastupiti, a među seniorima pozvani su bili Damir Šunjić i Miran Borić (višegodišnji državni prvaci i reprezentativci), koji zbog bolesti također nisu mogli nastupiti.

Mostarci su ovim nastupom završili natjecateljsku sezonu 2011. Još ih očekuje polaganje za učeničke pojaseve i interni klupski turnir za početnike. Mostarci su ove godine nastupili na 34 turnira u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj, a osvojeno je oko 200 medalja. Sportaše Cro Stara sad očekuje kratki odmor a u 2012. godini ih očekuje još više planova, dodala je trenerica Klaudia Marić, koja se na kraju ove sezone želi zahvaliti svim sponzorima na dugogodišnjoj potpori, a posebice Sportskom savezu grada Mostara.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.