Stigla kazna i za Hrvatsku zbog incidenata na utakmici s Argentinom

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 13.000 švicarskih franaka zbog nekoliko incidenata hrvatskih navijača za vrijeme utakmice protiv Argentine.

FIFA je kaznila HNS zbog sudjelovanja hrvatskih navijača u tučnjavi te zbog bacanja predmeta na teren. Osim novčane kazne HNS je dobio i upozorenje pa bi novi incidenti sasvim sigurno donijeli i veću kaznu.

FIFA je još ranije kaznila Argentinski nogometni savez s 90.000 eura zbog nesportskog ponašanja njihovih navijača na dvoboju s Hrvatskom. Argentinci su bacali petarde, upućivali homofobne poruke, a na stadionu su i napali skupinu hrvatskih navijača, dok je Savez kažnjen i zbog nepojavljivanja igrača pred novinarima.

Međunarodni nogometni savez odredio je i novčanu kaznu od 10.000 švicarskih franaka švicarskim nogometašima Granitu Xhaki i Xherdanu Shaqiriju zbog nesportskog ponašanja na utakmici sa Srbijom, dok je kapetan Švicaraca Stefan Lichtsteiner dobio kaznu od 5.000 franaka.

Xhaka i Shaqiri su kažnjeni zbog pokazivanja albanskog dvoglavog orla tijekom proslave golova. Svi će oni moći nastupiti na sljedećoj utakmici s Kostarikom, iako su neki mediji otkrivali da će dobiti barem dvije utakmice neigranja.

FIFA je kaznila i Srpski nogometni savez s 54.000 švicarskih franaka zbog neprimjerenih transparenata i poruka njihovih navijača, dok su predsjednik saveza Slaviša Kokeza i izbornik Mladen Krstajić dobili po 5 tisuća franaka kazne zbog komenatara na suđenje.

(Hina)


1 komentar

  • Dakle, i u Rusiju dospjeli Ostojićevi, Jovanovićevi i ostali yugo i orjunaški štakori. Nadam se da će ih Rusi deportratiu Sibir na najmanje 20 godina

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.