Stigao nam je prvi FPV dron iz DJI kuće – Jabuka.tv

Stigao nam je prvi FPV dron iz DJI kuće

Poznati proizvođač dronova za široke mase DJI u utorak je predstavio svoju prvu inačicu FPV (first person view) drona.

Vožnja FPV dronova u zadnjih par godina postaje sve popularnija te donekle dobiva odlike sporta. Vlasnici takvih letjelica nerijetko ulažu velike svote novca i samostalno sastavljaju sve komponente letjelice tražeći savršenu kombinaciju.

Istraživanje o komponentama, prikupljanje istih i lemljenje definitivno nisu nešto što svi žele raditi, stoga tu dolazi DJI s novim FPV dronom po svoj dio kolača.

Poznato je da DJI komplicirane stvari oduvijek pokušava učiniti jednostavnima, tako je i u ovom slučaju. Dron iz kutije dolazi spreman za let i to u 3 načina. Normalnom,sportskom i potpuno manualnom.

  • Normalni način leta je u potpunosti kao onaj na ostalim dronovima iz DJI ponude. Potpuno naklonjen amaterima i bez puno prostora za pogrešku. Maksimalna brzina u ovom načinu je ograničena na 50km/h.
  • Sportski način leta funkcionira na vrlo slično, ali vam daje mnogo više snage i omogućava brzinu leta do 97km/h.
  • Manualni način leta je nešto što će se samo pravi znalci odlučiti aktivirati bez straha da će razbiti svoj novi dron već na prvom letu. Sve kontrole su potpuno manualne, asistencije su pogašene, a brzina se penje do nevjerojatnih 140km/h s ubrzanjem 0-100km/h za samo dvije sekunde.

Odlične performanse

Za razliku uobičajenih FPV dronova kojima je vrijeme leta s jednim punjenjem baterije između 5 i 10 minuta, DJI FPV može izdržati čak 20 minuta na laganoj 2000mAh bateriji.

Dron će sigurno moći ponuditi kvalitetne snimke leta, zahvaljujući 12-megapikselnoj kameri s 1/2.3-inčnim senzorom kojeg dijeli s Mini 2 modelom. Snima u 4K rezoluciji do 60fps, a u FHD rezoluciji do 120fps. Širokokutna kamera je postavljena na stabilizator koji se kreće po jednoj osi i može “uhvatiti” nevjerojatnih 150 stupnjeva širine.

U setu pored standardnog upravljača dolaze VR naočale koje će uživo prenositi sliku s drona u 120fps. Uz nadoplatu od 200$ bit će moguće kupiti poseban upravljač nalik palici za upravljanje avionom, koji će reagirati na pokrete vaše ruke te ćete na taj način upravljati letjelicom.

Cijena DJI FPV drona na BiH tržištu će iznositi 2.759 KM.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.