Stigao je novi Google Chrome 63, evo što donosi

Google Chrome je i dalje najpopularniji web preglednik na svijetu i kao takav ima nepisanu obavezu konstantno producirati nove funkcije i nova izdanja. Google, naravno, čini upravo to, stoga je u produkciju pustio novu verziju Google Chrome 63, koja je dostupna za sve korisnike Microsoftovih Windowsa, Appleovog macOS-a ili neke od brojnih distribucija Linux operativnog sustava. Uz neizbježna poboljšanja koja se tiču sigurnosti i stabilnosti samog web preglednika, novi Google Chrome je s ovom nadogradnjom uglavnom orijentiran na naprednije korisnike.

Web developeri su tako dobili mogućnost da unutar samog Chromea koriste najnaprednije CSS manipulacije i izmjene, a jedna od najvažnijih novosti je takozvani “Site isolation”, koji jednostavnim rječnikom rečeno korisnicima otvara veće mogućnosti nadzora i ograničenja vezanih uz pokrenute procese u web pregledniku. Tako ćete od sada moći vrlo precizno i detaljno konfigurirati na koji će način Google Chrome izvršavati pojedini proces, između ostaloga ćete procese moći i izolirati, kao što samo ime ove nove funkcije govori.

Relativni, a za neke stvarni problem mogao bi se pojaviti zbog većeg zauzeća radne memorije kada se uključuje “Site isolation”, jer nije zanemarivo da bi se memorije mogla koristiti čak do 20% više nego u normalnom, uobičajenom načinu rada.

Više o svim novitetima koje donosi novi Google Chrome možete pročitati na službenom blogu, prenosi Zimo.co.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.