Statistički pregled prve polovice natjecanja Lige za prvaka i Lige za opstanak | Jabuka.tv

Statistički pregled prve polovice natjecanja Lige za prvaka i Lige za opstanak

Polovica natjecanja je iza nas u Ligi za prvaka, odnosno Ligi za opstanak Premijerlige BiH. Odigrano je po pet prvenstvenih kola u obje mini-lige, odnosno po 15 utakmica, a kao što je vidljivo iz priloženoga imamo natjecanje koje se može okarakterizirati kao vrlo tvrd, pa i negledljiv nogomet s malim brojem pogodaka, jer imamo prosjek nešto veći od pogotka i pol u prosjeku po utakmici što je uistinu mizerno.

U 15 utakmica Lige za prvaka postignuta su svega 23, a Lige za opstanak 24 pogotka. Domaćini su u Ligi za prvaka postigli 14, a gosti 9 golova, odnosno u Ligi za opstanak gostujuće mreže su se tresle 13, a mreže domaćih klubova u 11 navrata.

U 30 odigranih utakmica gosti su zabilježili svega 3 pobjede, odnosno u prosjeku slavili u svakoj desetoj utakmici! Domaćini su trijumfirali u 13 dvoboja, dok je 14 utakmica završilo neodlučeno, od toga čak njih 6 bez pogodaka ili u prosjeku svaka peta.

Od te tri gostujuće pobjede dvije su ostvarene kod davljenika Viteza gdje je Sloboda slavila 3:0, odnosno Čelik sa 4:0 i zahvaljujući tim utakmicama gosti su koliko-toliko popravili i gol-razliku, kao i sveukupni bodovni saldo. Jedino gostujuće slavlje u Ligi za prvaka zbilo se u prošlom kolu u Krupi kada je aktualni prvak Zrinjski zgoditkom Nemanje Bilbije pobijedio Krupu 1:0.

Čak je pet klubova bez poraza u ovih pet dvoboja, a to su u Ligi za prvaka dvojac vodećih Zrinjski i Željezničar koji imaju po 2 pobjede i 3 remija, te trećeplasirani Širokobriježani koji su pobijedili Sarajevo, a potom četiri puta uzastopce remizirali. U Ligi za opstanak Čelik je zabilježio 3 pobjede i 2 puta remizirao, a Sloboda slavila 2 pobjede, te u 3 navrata remizirala.

Vitežani su u Ligi za opstanak osvojili tek 1 bod, ovaj u zadnjem nastupu na gostovanju kod GOŠK-a, dok je u Ligi za prvaka najlošija Krupa sa 2 osvojena boda, dok je Sarajevo ugrabilo tek 4 boda.

Zanimljivo, četiri momčadi su u ovih pet nastupa postigle tek po jedan pogodak, a to su Krupa, Sarajevo, Vitez i Borac. Igrači GOŠK-a su pak dvije lopte ugurali u suparničku mrežu. Vjerovali ili ne jedina momčad koja je postigla pogodak u svih pet nastupa jeste FK Radnik. I svaki puta baš po jedan što im je bilo dovoljno za jednu pobjedu, tri remija i jedan poraz.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: