Stanivuković o spomen-ploči Tepiću: Svijetli primjer Srbina

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković odbacio je u utorak kritike iz Hrvatske zbog postavljanja spomen-ploče majoru bivše JNA i ponovno veličao tog čovjeka koji je 1991. samoubilačkim činom raznio skladište streljiva kod Bjelovara i pritom usmrtio deset hrvatskih branitelja.

Reagirajući na prosvjednu notu koju je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske (MVEP) uputilo u ponedjeljak Ministarstvu vanjskih poslova BiH,  Stanivuković, koji je osobno prošli tjedna otkrio spomen-ploču Milanu Tepiću, poručuje da je major bio heroj i  “svijetli primjer Srbina koji je branio zemlju”.

Tepić je raznio bjelovarsku Barutanu kako bi spriječio da se oružje i streljivo koje je tamo bilo pohranjeno “iskoristi protiv Srba”, rekao je Stanivuković.

Major Tepić je žrtvovao svoj život za vjernost vlastitoj državi i vojsci, postupio je viteški, onako kako se očekuje od vojnika, stoji u pisanoj izjavi za medije iz banjolučke gradske uprave.

Stanivuković nadalje tvrdi da odavanje počasti Tepiću nije upereno ni protiv koga pa tako ni protiv hrvatskog naroda.

Svoju dobru volju i spremnost za suradnju sa svima Stanivuković, član Partije demokratskog progresa (PDP), koja je u oporbi na entitetskoj i državnoj razini, vidi u tome što je ranije u posjet pozvao gradonačelnika Zagreba.

Milan Tepić je 29. rujna kao zapovjednik u skladištu oružja i streljiva JNA Barutana pokraj Bjelovara taj objekt odlučio dignuti u zrak pri čemu je u strahovitoj eksploziji poginulo i deset hrvatskih branitelja.

Predsjedništvo bivše SFRJ koje je tada bilo pod kontrolom Slobodana Miloševića proglasilo je Tepića narodnim herojem zbog tog samubilačkog čina.

MVEP je u prosvjednoj noti BiH naveo da je neprihvatljivo postavljanje spomen-ploče takvoj osobi.

Time se “veliča teroristički čin osobe koja je tijekom velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku u samoubilačkoj akciji svjesno prouzročila smrt velikog broja hrvatskih branitelja i civila te ogromna materijalna razaranja Bjelovara”, piše MVEP.

Stanivukoviću je iz Zagreba poslana poruka da se on postavljanjem spomen-ploče u Banjoj Luci svrstao na stranu zločinačke velikosrpske politike čime ugrožava proces izgradnje povjerenja i dobrosusjedskih odnosa.

Hrvatska uputila prosvjednu notu BiH zbog spomen-ploče Milanu Tepiću

(www.jabuka.tv)27 komentara

  • Pokojni stric mu je bio cetnicki vojvoda i na racun njega mu se optac obogatio. Pa sta ocekivati od njega? Ne pada jabuka daleko od stabla!

 • Srbin ostaje srbin ma gdje bio i u kojoj god stranci bio.Sada su protiv komunista a bili glavni u vojsci i miliciji i opet ne valja. Ne zna čovik šta bi im osim što dalje od njih. Oni neće promijeniti logiku zavjere i namjere da je svatko protiv njih ako nije kqao i oni.

 • Tipican primjer Srbina, unistava tudju zemlju, koju prije toga proglasava svojom, ubija u njoj ljude, a njegovi mu istomisljenici dizu spomen obiljezja. Ko je to dosao u Srbiju i radio tako nesto?

 • Mali jedno prosto pitanje tebi, kao Srbinu i covjeku, isto pitanje već postavljam čitav iz godina dolaskom u banja luku, predivni grad i primjer za drugima. GDJE SI BIO 5.8.1995.? Mislim da nećeš odgovoriti onako jest, mitovi i legende uništavaju ne jedan narod nego cijelu sredinu, regiju, pleme, kontinent pa čak i “celi belosvetski svet”….

 • Debilčine i zatucani jazavci ovde pišu.Samo veliki ljudi su spremni dati svoj život za svoj narod.Taj tepić je srbin i on nije želio predati Hrvatima tu municiju i sve što je bilo.Da je to napravio Hrvat u interesu Hrvatskog naroda isto bi mu se napravio spomenik.Zato zatucani ne brsti.Treba neke stvari gledati realno i svi volimo svoju naciju.Vi što pišete volite svoj škrip a pitanje dal bi ga branili da ga netko napadne.

  • Majmune u 21:45

   ne daje se život za svoj narod tako što ćeš napadat tuđe države.

   Zamisli samo kako bi izgledalo da Njemci postavljaju spomen ploče svojim oficirima koji su harali po Francusko, Češkoj ili Poljskoj.

 • Stanivuk bacio kost da živina/živinčad trza. Politicari trebaju pomoc naroda u zagovornoj molitvi. Onog dana kad bude mnogo pjesama komadicu planete/zemlji u kojoj zivimo posveceno kao i ljudima koji rukovode resursima i sluze narodu os kojeg su zapocinje nasa restauracija kao ljudske rase na podrucju tzv Ballkana. Balkan- balus canis, krvolocni vuk,pas, ples (krvolocnogg)psa…

  • Da je balavac nebi bio gradonačelnik.Nije Banja Luka selo seljačino zatucana.Uzmi pred sebe tipkovnicu i lupaj komentare pa pokazuj koliko si glup.

 • Znam ja šta misli ovaj i ovakvi, ali mi nije jasno zašto se u šupak ovom i ovakvima ( Dodiku) uvlači nas ” voda ” ?
  Ili možda rade isti projekt, jer nas ide stalno na istok, nikako prema zapadu okrenut, stalno prema Beogradu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.