Stanari Bijelog Brijega: Gradnju istražuje FUP, a iz Grada Mostara tvrde da zgradi nismo susjedi | Jabuka.tv

Stanari Bijelog Brijega: Gradnju istražuje FUP, a iz Grada Mostara tvrde da zgradi nismo susjedi

Mjesec dana nakon što smo Tužiteljstvu HNŽ-a podnijeli kaznenu protiv Ljube Bešlića, Zdravka Čuljka i Nebojše Šarića zbog bespravne gradnje na Bijelom Brijegu  u Mostaru stigla nam je ‘odbijenica’ Grada Mostara da nas se kao žitelje naselja uključi u postupak, odnosno da se obnovi postupak izdavanja dozvola investitorima zgrade na Bijelom Brijegu, stoji na početku priopćenja za javnost stanara Bijelog Brijega.

Unatoč tome što su izdali ilegalne dozvole i suglasnosti bez našeg uključenja u postupak, i dalje isto odbijaju, kao razlog navodeći da zahtjev nije podnijet od strane ovlaštenih osoba, jer zgrada u kojoj žive podnositelji prijedloga za obnovu postupka, nije u neposrednom susjedstvu predmetne nekretnine.

Nakon što su nam ograničili živote, oduzeli nam sunce, oduzeli nam mir i život pretvorili u pakao, iz Gradske uprave Mostara, koja je pod istragom i Federalne uprave policije, sada se služe igrama, te će na koncu konstatirati da uopće ne živimo na području Mostara, premda smo smješteni u podnožju velebnog objekta nadzidanog na obiteljsku kućicu.

Posjećamo, gradonačelnik Ljubo Bešlić je potpisnik dozvola i suglasnosti – bez regulacijskog plana i suglasnosti stanara. Protupropisne dozvole mu je pripremio šef trenutačno takozvane Službe za građevinske propise Zdravko Čuljak, a sve je u konačnici na terenu dopustio inspektor Nebojša Šarić, koji osim ilegalnosti jednog kata, nije utvrdio koliko je i u kojim smjerovima zgrada izašla iz gabarita, negdje i više metara prema prometnici.

Kako smo naveli i u ranijem dopisu, navedene osobe su izdale nezakonite dozvole, pogodujući isključivo investitoru Joks d.o.o zastupanog po direktoru Robert Ivanković kod izgradnje stambenog poslovnog objekta kršeći zakone i regulacijski plan na štetu vlastitih građana, koje su izostavili iz procesa izdavanja dozvola.

Nadalje, postupajući urbanističko-građevinski inspektor, iako je zakonski morao, nije stavio izvan prometa nezakonitu urbanističku suglasnost. Urbanističko-građevinski inspektor nije niti utvrdio da se investitor nije držao urbanističko tehničkih uvjeta, kao i linije prizemlja kod izgradnje stambenog poslovnog objekta.

Ovom prigodom pozivamo Tužiteljstvo HNŽ-a, Federalnu upravu policije, te ostale uključene u predmet da ne podlegnu političkim pritiscima, i utvrde kaznenu odgovornost nadležnih u ovom predmetu, stoji u priopćenju predstavnika stanara Bijelog Brijega kojeg potpisuje Mario Ćosić.

Mostar: Stanar Bijelog Brijega podnio kaznenu prijavu protiv Bešlića i suradnika zbog ilegalne gradnje

(www.jabuka.tv)


14 komentara

Komentiraj: