Stadion u Vrapčićima u 2015. godini dobiva krov i reflektore

Kraj kalendarske godine obično donosi svođenje računa, a što se tiče mostarskog Veleža oni svoje financijske poslovanje ne skrivaju od očiju javnosti.

“Prije tri godine budžet kluba je iznosio oko 800.000 KM, a ove sezone iznosi oko 1.200.000 KM. On je rastao iz sezone u sezonu i došao do ovog iznosa. Opredjeljenje kluba je da se bori za izlazak u Europu, što podrazumijeva da se mora povećati budžet”, kaže predsjednik Veleža Adis Čevra, prenosi službena klupska stranica.

Toliki budžet mostarski premierligaš popunjava uglavnom zahvaljujući naporima uprave, jer od svoje okolice dobivaju sitnice.

“Na godišnjem nivou izdvajanja grada Mostara iznose 15.000 KM, dok su izdvajanja iz budžeta Županije prosječno 80.000 KM na godišnjoj razini. Sva preostala sredstva pronalazimo putem prijatelja kluba i sponzora. To nije nimalo jednostavan zadatak. Ovom prilikom moram istaći zaista nesebičnu i požrtvovanu pomoć prijatelja kluba na osiguravanja ovih sredstava”, ističe Čevra, prenosi Veležova stranica.

Povećanje budžeta govori o klupskim ambicijama da se napokon izbori izlaz u Europu. No novac neće ići samo na održavanje prve momčadi, nego i na infrastrukturu. Izgradnja pomoćnog terena s vještačkom travom već je u tijeku, a klub se sprema na još jedan, puno veći izazov.

“U sezoni 2016/2017 svaki član Premier lige BiH morat će imati natkrivene tribine i reflektore. Nažalost propisi nemaju razumijevanja da je Velež svoj stadion praktično podigao sa nule. Zato u narednih godinu dana, pošto se licenca za sezonu 2016/2017 izdaje do ožujka 2016. godine, moramo napraviti reflektore i postaviti krov na tribinama”, dodaje Čevra.

Postavljanje reflektora i natkrivanje tribina koštat će Rođene skoro milijun maraka.

“Definitivno grad Mostar mora stati iza Veleža i financijski pomoći ove aktivnosti, a pogotovo što je svojim maćehinskim odlukama u prošlosti grad doveo Velež u nepovoljnu situaciju i ostavio ga da se sam snalazi za teren i sve ostale prateće sadržaje koji su neophodni za regularno natjecanje. Ipak, vjerujem da je Velež, obzirom na svoju tradiciju i ugled, klub od interesa za grad, za regiju i da je važan i njima, a ne samo svojim navijačima i ljudima koji pomažu klub, bilo kao članovi Uprave ili su prijatelji kluba”, zaključio je predsjednik Adis Čevra u razgovoru za Veležovu službenu stranicu.

(Bljesak.info)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.