Srušio se helikopter koji je prevozio životno ugroženu bebu, poginulo sedam osoba

Kako je priopćilo Ministarstvo obrane Srbije, u ranim jutrošnji satima, u okolini aerodroma Surčin u Beogradu, srušio se vojni helikopter koji je iz Raške prevozio bebu za Beograd, javlja agencija Anadolija.

Broj osoba koji se nalazio u helikopteru još uvijek nije utvrđen, kao ni da li ima preživjelih. Međutim, prema neslužbenim informacijama, u letjelici se nalazilo sedmero ljudi.

”U okviru operacije traganja i spašavanja, u kojoj je 13. ožujka životno ugrožena beba transportirana iz Raške u Beograd, helikopter HT 48, odnosno ”Mi 17″ pao je u širem području aerodroma Surčin”, navedeno je u priopćenju.

Kontrolni toranj izgubio je vezu s letelicom u petak, 13. ožujka u 22.31 sati, navodi se u daljem tekstu priopćenja.

Vojni helikopter je poletio sinoć ka Beogradu i trebao je prevesti bebu na Institut za majku i dijete. Beba iz Novog Pazara s respiratornim problemima prethodno je bila u sanitetskom vozilu koje, zbog odrona na putu između Raške i Kraljeva, nije moglo proći pa je upućen helikopter Vojske Srbije.

Zbog loših vremenskih uvjeta i guste magle helikopter je bio prinuđen kružiti u blizini aerodroma u potrazi za pogodnim mjestom za slijetanje.

Dan žalosti i službena potvrda

Vlada Srbije na današnjoj izvanrednoj sjednici proglasila je 15. ožujka Danom žalosti zbog pogibije sedam osoba u padu vojnog helikoptera.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić na sjednici je obavijestio članove vlade i građane Srbije da je u nesreći vojnog helikoptera stradalo sedam osoba zbog čega je za sutra predložio proglašenje Dana žalosti, javlja Tanjug.

Kontakt radio vezom s helikopterom Vojske Srbije izgubljen je sinoć u 22.31, a u 22.34 sati helikopter je nestao s radarskih pokazivača, kazao je Vučić, izrazivši sućut obiteljima poginulih.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.