Sretnik iz Banja Luke dobio 3,2 milijuna eura na lotu i još nije preuzeo osvojeni iznos

Dobitnik srećke koja je uplaćena u Banja Luci, a čiji su brojevi izvučeni na loto plus premiji u vrijednosti od 3,2 milijuna eura još se nije javio u prostorije Lutrije Republike Srpske.

Rijetka pojava

Kako je banjalučkim novinama rekao Goran Šaula, direktor Lutrije Republike Srpske, postoji rok od dva mjeseca nakon izvlačenja u kojem se dobitnik mora javiti u upravu ovog javnog poduzeća.

Kada se javi i utvrdi njegov identitet, onda se točno zna dalji postupak. Obaveza uplate poreza na dobitak nastaje u trenutku isplate dobitka igraču. Dok se igrač ne javi u propisanom roku, mi nemamo nikakvu obavezu ni saznanje što ćemo s porezom na dobitak, kazao je Šaula.

Prema njegovim riječima, ukoliko se u ovom roku dobitnik ne javi, ovaj predviđeni iznos ide u fond neisplaćenih dobitaka prema propisima o igrama na sreću.

Ovo nije tako rijetka pojava, ali još ne možemo ništa govoriti oko ovog dobitka jer je prošlo tek pola zakonskog vremena i dobitnik ima još mjesec dana vremena da se javi i preuzme dobitak, pojasnio je.

Porez

Nezavisne novine navode kako je loto plus premija izvučena sredinom rujna. Dobitna kombinacija je iznosila oko 3,2 milijuna eura, a dobitni brojevi su glasili 7, 25, 16, 24, 19, 18, 10.

Iz banjalučke Gradske uprave su već rekli da će tražiti da im se isplati porez od dobitka, i to oko dva milijuna KM.

Banjalučke novine podsjećaju pak kako je Općina Prnjavor ranije od poreza na dobitak naplatila 1,2 milijuna KM, prema odluci Okružnog suda u Banja Luci.

Ipak, Vrhovni sud Republike Srpske je prije nekoliko dana odbacio ovu presudu i u potpunosti uvažio žalbu Lutrije Republike Srpske.

Prema ovoj odluci, koja je, kako mnogi smatraju konačna, Prnjavor bi trebao ovaj iznos vratiti Lutriji RS, koja se morala zadužiti kreditom kako bi novac mogla isplatiti.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.