Srednjoškolci iz Širokog Brijega i Ljubuškog obilježili ”Dane kruha” – Jabuka.tv

Srednjoškolci iz Širokog Brijega i Ljubuškog obilježili ”Dane kruha”

Diljem Hercegovine tradicionalno se održava manifestacija ”Dani kruha”, a u najviše slučajeva ovu tradiciju njeguju škole. Ekipa portala Jabuka.tv zabilježila je kako ”Dane kruha” obilježavaju učenici Gimnazije Ljubuški te Srednje strukovne škole Široki Brijeg.

Na početku svečanosti ispred Gimnazije Ljubuški, fra Goran Azinović je uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvalio Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima su tijekom godine bili podareni. Potom su slijedile recitacije učenika i učenica.

”Jako volimo ‘Dane kruha’ i svo to planiranje na satu razredništva kako ćemo posložiti štand i tko će što donijeti. Ova nas prigoda kao razred još više zbliži jer se kroz nju dogovaramo, surađujemo, ali istovremeno i zabavljamo. Svake se godine veselimo i s nestrpljenjem čekamo kakvi će biti štandovi. Kao što vidite, ove godine su svi štandovi lijepi na svoj način”, izjavila je za portal Jabuka.tv učenica drugog razreda Ivana.

Učenici su maštovito ukrasili stolove plodovima hercegovačke zemlje, kruha i krušnih proizvoda, različitih vrsta žitarica i drugim obiljem našeg kraja.

Jedan od noviteta ove godine bilo je i kulinarsko natjecanje Masterchef za učenike iz ŽZH.

Galerija fotografija iz Ljubuškog:

Slično je bilo na ”Danima kruha” Srednje strukovne škole Široki Brijeg čije se Vijeće učenika zajedno sa svojim profesorima i ostalim djelatnicima škole potrudili i pripremili hercegovačke delicije kako bi upravo stol njihovog razreda dobio najbolju ocjenu od stručnog žirija. Ocjenjivački sud, sastavljen od profesora, dodjeljivao je bodove za uspješnu prezentaciju, bogatstvo i raznolikost te folklorne elemente, a ove godine pobijedilo je odjeljenje 2.b – računalnih tehničara u strojarstvu.

Osim formalnog dijela, druženje je nastavljeno uz harmoniku i pjesmu, a nastupili su i članovi kulturno-umjetničkih društava. Priredbi su dodali i humanitarni aspekt donirajući preostalu hranu Majčinu selu u Međugorju.

Galerija fotografija iz Širokog Brijega:

(www.jabuka.tv | Foto: Lara Medić i Hrvoje Bazina)


3 komentara

  • te gluposti koje dijeci NAMEĆU po meni su izvan pameti OČITO tkz profesori učitelji ne žive u vremenu sa MNOGIM RODITELJIMA a i poslom kojim se bave odnosno za koji su SUPER NAGRAĐENI iako oni imaju mogućnost da štrajkaju i traže veče plače PITAJU li se oni kako žive ta dijeca i njihovi roditelji STARA POSLOVICA KAŽE SIT NIKAD GLADNA NE RAZUMIJE pa koliko roditelja nema dijetetu ujutro dati dvije marke a dijeci kažete da kupuju a dijeca su dijeca oni neznaju ima li im roditelj ili nema i gdje to sve kasnije završi Mislio sam a i trebalo bi biti da više od ostalih razumijete ali očito je moja greška takvo moje mišljenje IPAK SE DIPLOME MOGU SVIGDJE KUPITI PA IH SVAK TKO ŽELI MOŽE DA IMA NORMALNO AKO IMA PARA BILO KOJIH

  • U potpunosti se slažem.. Toliko hrane se baci a tko od djece nije donio nešto, gleda ga se poprijeko. Nitko ne razmišlja o tome mogu li sva djeca donjet pecivo ili bilo što drugo.. Netko za kruha nema, a taj dan se toliko hrane baci, Bogu plakat.. Sramota za naše divne nastavnike i profesore!! Isto vrijedi i za ono skupljanje za “siromašne”.. Ništa od toga nema!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.