Središnji gradski park u Ljubuškom dobiva novi izgled

Radovi u gradskom parku su stali zbog prevelikih temperatura na kojima je nemoguće raditi

Gradski park u Ljubuškom, preko puta OŠ Marka Marulića, je kao javna površina i javno dobro velika vrijednost za grad i njegove stanovnike. Jedina je to veća zelena površina u gradu, mjesto okupljanja i opuštanja svih dobi, od najmlađih do najstarijih, ogledalo i ukras grada. No, umjesto da to bude i da se građani njime ponose, postao je neugledno mjesto, ruglo grada i pokazatelj nebrige.

Dosta sadržaja

Na javnom pozivu u sklopu LOD II projekta, koji je raspisala općina Ljubuški u suradnji s UNDP-om, Udruga za regionalni i ruralni razvoj Hercegovački STAP je dobila 65.000 KM za svoj projekt čiji je glavni dio preuređenje Gradskog parka. Ugovor je potpisan u rujnu prošle godine i prema projektu ljubuški je park trebao dobiti novo, ljepše i ugodnije lice: zelenilo, šetnice, nove klupe, fontanu, česme, igralište i pješčanik za djecu, veliku šahovsku igraonicu za starije, rekreacijski prostor za sportaše, tribine za okupljanje mladih, modernu rasvjetu… U prvi mah izgledalo je da nema dovoljno prostora za sve to, no zimus i proljetos trajali su radovi i znatiželjno se čekalo kako će to sve izgledati. Radovi su napredovali, već u proljeće postavljeni su različiti rekviziti za igru djece različitih dobi, očekivao se završetak, no onda je sve stalo i tako je do danas. – Ovo je sramota, ne možeš djecu ne dovesti, a ne možeš ih ni pustiti da se igraju kad još nije završeno. Osim toga ovo što je postavljeno već je dosta polomljeno i oštećeno i kad se park završi neće se djeca imati na čemu igrati, govori jedna baka i jedna mlada mama koje smo zatekli s djecom u parku. Unatoč svemu park je razmjerno dosta posjećen, i prije podne, a osobito u kasno popodne i navečer. Pitanje (ne)završetka parka došlo je i pred općinske vijećnike. – Zašto su radovi stali, zašto u turističkoj sezoni park stoji nedovršen kao ruglo, jedina zelena površina u središtu grada. I naši sugrađani postavljaju pitanja u vezi toga, ovo upućujem načelniku, a može i kolegi vijećniku Davorinu Mediću – postavila je vijećničko pitanje vijećnica HDZ-a 1990., dr. Zdenka Radić.

Radovi u rujnu

– Osnovni dio građevinskih radova je završen već odavno, dio je po tadašnjem dogovoru trebalo završiti JKP Ljubuški – prskalice i sijanje trave, međutim uz nekoliko urgencija i obećanja da će se to završiti, jednostavno se ušlo u ljetne vrućine tako da sada sijanje trave, na ovolikim temperaturama, uistinu ne bi imalo smisla. Dakle, opet je to naš standardni problem, pokušavamo osigurati dodatni posao za JKP, koji oni u pravilu opet ne obave. Da je posijana trava i postavljene prskalice, sve bi bilo drukčije i ne radi se o nekom iznosu, novac je osiguran za tu namjenu. Na žalost može se očekivati sijanje trave tek u rujnu kada ove vrućine popuste, odgovorio je na ovo pitanje općinski načelnik Nevenko Barbarić.

(www.vecernji.ba | Ivan Kaleb)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.