Kako sperma utječe na žensko zdravlje?

Oralni seks dobar je za žensko zdravlje, otkriva najnovije istraživanje znanstvenika sa sveučilišta New York. Tajna je u ejakulaciji, odnosno spermi koja, kako otkrivaju znanstvenici, blagotvorno djeluje na žene: daje im osjećaj sreće, poboljšava im san i sprečava nastanak depresije.

Sperma je dobra i za kožu jer zbog svojih sastojaka blagotvorno djeluje i na taj dio tijela. ‘Znamo već da seks poboljšava imunitet, a sada znamo i da žene mogu imati veliku psihičku i fizičku korist od sperme’, istaknuo je psiholog Steven Platek koji je radio na istraživanju.
Znanstvenici su istraživali seksualne živote 293 studentice koje su ispunjavale anonimne upitnike. Potom su analizirali njihove odgovore uspoređujući ih s njihovim zdravstvenim stanjem. Zaključak je: žene koje su češće u dodiru sa spermom imaju bolje psihofizičko zdravlje.
Znanstvenici ističu da to ne znači da su sretne samo žene koje imaju bogat seksualni život. Napominju da je riječ o tomu da sperma može povećati već postojeći stupanj sreće i zadovoljstva žene.

(www.tportal.hr | jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.