“Srce za šapu”: Gradi se najmoderniji azil za pse

Najmoderniji azil za napuštene pse u Bosni i Hercegovini gradi se u Sanskom Mostu u sklopu projekta “Zemlja sretnih pasa”.

U tijeku su radovi na izgradnji objekta u koji će biti smješteni psi koji se trenutno nalaze u neuvjetnom azilu na lokalitetu gradske deponije.

Ovu aktivnost prije dvije godine pokrenula je Udruga “Srce za šapu” kada su u blizini sela Suhača kupili 18,5 dunuma zemljišta. Cijeli projekt simbolično su nazvali “Zemlja sretnih pasa”, piše Akta.ba.

Kako navode iz Udruge, cjelokupno zemljište bit će podijeljeno u pet dijelova u kojem će se nalaziti odrasli psi, majke s kučićima, jedan dio će biti za nesocijalne pse, dok će jedan dio biti karantena. Predviđena je izgradnja ambulante te prostora za higijensko održavanje pasa.

U trenutni projekt uloženo je oko 60.000 KM, a potrebno im je još oko 160.000 KM koje skupljaju uz pomoću donacija ljudi. Plan je da azil bude otvoren 2019. godine.

Kako dodaje Akta, iz Udruge govore da su na ovu ideju došli jer je staro sklonište neuvjetno. Sklonište je Općina Sanski Most izgradila na 180 metara četvornih nakon donošenja Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja i ubrzo ga potom prepustila zaboravu,

Mi smo sklonište proširili i nadogradili, zaposlili dvoje radnika i učinili sve u našoj moći da psima koji su ovdje zbrinuti pružimo što bolji smještaj – da im je čisto i da imaju zaklon od kiše i sunca, da su napojeni i nahranjeni, da bolesni dobiju potrebnu zdravstvenu zaštitu, a onima željnim pažnje i ljubavi da pružimo topli ljudski dodir, kažu na Facebook stranici “Srce za šapu“.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

 • Koje su i ovo budale ,ludaci grade za pse kuce a ljudima vodu i struju iskljucuju kreteni jedni nabavite im i mobitele.

  7
  6
 • Bog je stvorio ćuku da ugrize čovika za nogu
  Bog je stvorio čovika da ćuku prokine nogom u rebra
  i to tako funkcionira tisućama godina
  kakvi azili

  1
  5
 • Ma nemojte bolje je i humanije pomoc cuki nego coviku.Cuko nemoze sam sebi pomoc,a covik more najlakse je napravit 9 dice i ne radit nista u zivotu.Pa se prijavit u onu debilnu emisiju Ispuni mi zelju i slicne gluposti.Uredu je ono malo pomoc da stane na noge,ali onda nek se sam snalazi.Takvi nesposobnjaci su otpad drusta i civlizacije.Uvik ima za rakije i za pive ali nema za kruva.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.