Srbija zbog prosvjeda u prometnom kolapsu, za danas blokade prometa najavljene i u BiH

Srbiju su u petak poslijepodne blokirali prosvjedi zbog poskupljenja goriva, a vozači su u nekim gradovima potpuno zapriječili prometnice zahtijevajući da država smanji poreze i svoj udio u cijeni benzina i dizela.

Sličan scenarij pripremaju, barem sudeći prema Facebook grupi “Stop poskupljenju goriva!!!”, i vozači u BiH, piše Večernji list BiH.

Naime, više od 5,5 tisuća članova spomenute grupe najavljuje blokadu cesta diljem BiH.

 Ovo se mora širiti dalje da cijela BiH bude obaviještena, znači, svi građani BiH 10. lipnja. 2018. u 17 sati staju na ulice gdje god se našli u tom trenutku, a bilo bi najbolje na glavnim ulicama… Pravimo zastoj na sat vremena svakog dana u 17 sati od 10. lipnja, pa dalje sve dok se cijene goriva ne smanje…”, navodi se u objavama korisnika Facebooka.

Na društvenoj mreži Facebook proteklih dana vlada negodovanje građana BiH, Srbije i Hrvatske zbog visokih cijena goriva.

Cijene goriva u BiH od prošlog mjeseca veće su za pet do 10 feninga po litri, a ovo je, inače, treće poskupljenje goriva od početka godine.

Slične grupe osnovane su i u Hrvatskoj, a prosvjedi u ovoj zemlji najavljeni su za 15. lipnja.

Naša inicijativa je da 15. lipnja od 17 do 17.10 sati imamo spontano okupljanje građana i da ugasimo aute na većim prometnicama u gradu kako bismo Vladi ukazali na prekomjerna potraživanja i namete za gorivo, kazao je pokretač inicijative “Stop rastu cijena goriva” Vedran Franc.

Da ovdje nije riječ samo o praznom pisanju objava po društvenim mrežama, potvrdilo se upravo u Srbiji.

Srbija u kolapsu zbog prosvjeda protiv poskupljenja goriva

Blokada je počela oko 17 sati kada su vozači automobilima blokirali neke ključne prometnice u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pančevu, Šapcu, Novom Pazaru, Užicama, Subotici i drugim gradovima.

Neki su na kolnicima igrali nogomet, a na društvenim mrežama objavljene su videosnimke uličnog nogometa iz Novog Sada, Beograda i još nekih gradova. Slike iz svih ovih gradova svjedoče o potpunom prometnom kolapsu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.