Srbija proglasila izvanredno stanje na cijelom teritoriju – Jabuka.tv

Srbija proglasila izvanredno stanje na cijelom teritoriju

Srbija je večeras proglasila izvanredno stanje na cijelom teritoriju zbog epidemije koronavirusa, a predsjednik Aleksandar Vučić priopćio je da odluka stupa na snagu odmah.

Naši roditelji i starije osobe su izgradili sve u našoj državi i moramo uraditi sve što možemo da te ljude zaštitimo. Do sada smo uradili mnoge stvari i zahvaljujem svim zdravstvenim radnicima koji su sve riskirali da pomognu svom narodu, rekao je Vučić.

Vučić je naglasio kako su u Srbiji danas potvrđena još dva slučaja zaraze koronavirusom, što je ukupno 48 slučajeva bez smrtnih ishoda.

Poduzet ćemo najteže mjere, prošli smo kroz teške ekonomske krize gdje smo dolazili gotovo do bankrota da bismo bili jedna od dvije zemlje s najvećim rastom u Europi. Prošli smo kroz teške situacije u Kosovu i Metohiji kroz milijun migranata da vas ne podsjećam na druge situacije od Srebrenice i nadalje.

Ovo će biti najteže bitka do sada, ali prije svega trebamo sačuvati naše starije osobe koje su meta ovog napada. Želim izraziti sućut našim prijateljima u Italiji, kao i Španskoj braći. One su puno bogatije zemlje od nas i morat ćemo se boriti većom disciplinom, kazao je predsjednik Srbije.

Ako budemo morali u roku od 72 sata ćemo donijeti obvezujuću odluku da sve osobe pogotovo starije osobe moraju ostati u svojim kućama pogotovo oni u seoskim područjima.

Molim vas dragi umirovljenici nemojte izlaziti iz kuće. Sve ono što radimo je zbog vas. Organizirat ćemo pomoć za sve vas koji ste sami, ali dajte nam vremena da se organiziramo jer se nitko s ovim do sada nije suočio. Molim vas ostanite u domovima, pogotovo vi u gradovima jer vi ste meta ovog napada, dodao je Vučić.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.