Sportaši na Olimpijskim igrama spavat će na krevetima od recikliranog kartona – Jabuka.tv

Sportaši na Olimpijskim igrama spavat će na krevetima od recikliranog kartona

Sportaši koji se budu natjecali na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju spavat će na krevetima od recikliranog kartona s dušecima od polietilena koji će nakon natjecanja biti ponovno iskorišteni za proizvodnju plastičnih proizvoda.

Ukupno će biti potrebno 18.000 kreveta za olimpijce te 8.000 za paraolimpijce, a proizvođači ističu da su kreveti dugi 2,10 metara i da mogu izdržati težinu od oko 200 kilograma.

Kreveti mogu izdržati do 200 kilograma. Izdržljiviji su od drvenih kreveta. Naravno i drveni i kartonski kreveti mogu slomiti ako skačeš po njima, rekao je generalni menadžer Olimpijskog sela Takashi Kitajima.

Inače, organizatori su u Tokiju prikazali krevete za natjecatelje i još neke dijelove namještaja za sobe u Olimpijskom selu, a sve će biti spremno u lipnju.

Apartmani će nakon Olimpijskih igara biti prodani, a već ranije je najavljeno da će sve medalje biti napravljene od metala iz reciklirane potrošačke elektronike te da će struja za Olimpijadu biti proizvedena iz obnovljivih izvora, prenosi Klix.ba.

Podsjetimo, Olimpijske igre počinju 24. srpnja, a Paraolimpijske 25. kolovoza.


(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.