Spoj klasike i modernosti: Ovo je električni motocikl budućnosti

Revolucija električne mobilnosti zahvatila je sve oblike prijevoza – osim automobila, sve su popularniji i električni romobili, bicikli i motocikli.

Nedavno su čak i iz Harley Davidsona najavili razvoj prvoga električnog motora, što najbolje govori o smjeru u kojem ide tržište i kojem će se okrenuti sve veći broj kompanija.

Koncept električnog motocikla nedavno je predstavila i kompanija Curtiss, a osim što je riječ o zvijeri na dva kotača s elektromotorom kojeg napaja litij-ionska 14,4 kWh baterija, ono po čemu je ovaj motor specifičan je i futuristički dizajn.

Zeus je poseban i po tome što, kako kažu iz ove kompanije, koristi mehaniku tradicionalnih benzinskih motora, ali ga pokreće elektromotor, piše Zimo.co.

Trenutno nisu objavljene neke specifikacije o samom motociklu jer je riječ o konceptu koji će se još s vremenom mijenjati, a prerano je govoriti i o njegovoj cijeni.

Jordan Cornille, šef dizajna iz Curtissa, rekao je za medije kako su spajanjem klasike i modernog dizajna sa Zeusom ponovno osmislili američki motocikl, na što su svi u kompaniji jako ponosni.

Dodao je i kako je ovo samo prvi u nizu koncepata koje namjeravaju predstaviti, a da su na dobrom putu pokazuje i nagrada za najinovativniji motor koju je Zues ove godine dobio na prestižnom Quail Motorcycle Gathering skupu motociklista koje se godinama održava u Kaliforniji.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.