Čović o zdravstvu: Možemo izgraditi sustav koji će moći odgovoriti kad budemo pacijenti

Konferencija o zdravstvu pod nazivom “Razvoj zdravstva u FBiH” otvorena je u četvrtak u amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Osim Medicinskog fakulteta, organizatori konferencije su i Farmaceutski fakultet, Sveučilišna klinička bolnica Mostar i Fakultet zdravstvenih studija.

Milenko Bevanda, dekan Medicinskog fakulteta kazao je da su liječnici velika karika u ljudskim resursima u zdravstvu.

Ideja o samom organiziranju konferencije stara je nekoliko mjeseci. Teme ove konferencije su podijeljene kompetentnim osobama, stručnjacima Sveučilišta. Nadam se da će ponuđene teme poslužiti izradi buduće strategije razvoja zdravstva u barem sljedeće 4 godine, kazao je Bevanda posebno se obraćajući studentima medicine, dentalne medicine, posebno medicine na engleskom jeziku.

Hrvatski član predsjedništva BiH, Dragan Čović u svom obraćanju izrazio je kako je moguće izgraditi kvalitetan sustav do kojega će dovesti dobra uvezanost sviju.

Sustav će moći odgovoriti na potrebe sviju nas kada se pojavimo u ulozi pacijenta. Možemo jednostavno osigurati drugu razinu vrijednosti života u FBiH, kazao je Čović dodajući kako ovakvih konferencija treba više kako bi javnost bila informirana o temi zdravstva.

Jednodnevna konferencija “Razvoj zdravstva u FBiH – Perspektive” dinamičnog je koncepta, organizirana u vidu kratkih predavanja stručnjaka i primjera pozitivne prakse te panela na kojima su razmatrana i kreirana potencijalna rješenja postavljenih programskih tema.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Ma kome ti solis pamet vise?! Ti se ionako lijecis u inozemstvu, dok mi umiremo u rukama nekompetentnih i nedovoljno strucnih lijecnika po hercegovackim domovima zdravlja i u mostarskoj bolnici gdje te opljackaju do koze dok lezis bolestan ili dok si na umoru! A kad prijavis kradje, sef osoblja kaze:” sram vas bilo, vi nas nazivate lopovima, a to krade posjeta po sobama!” Mozete misliti!!!Hebe se Covicu za nase zdravstvo i za nas!A ti moj narode opet glasuj za lopove, guzicare, mediokritete, megalomane, lazne katolike, licemjerne politicare, umisljene velicine s kupljenim diplomama, magistratima, doktoratima itd!

    4
    2

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.