Spoj Hercegovine i Posavine uz ugodno druženje u Orašju

Vlasnik Podruma “Andrija” Miro Ćorić organizirao je u Orašju druženje sa starim prijateljima i ljubiteljima vina, praveći jedan lijepi spoj Posavine i Hercegovine na način koji je novina za posavsku ravnicu koja nije navikla na takav način prezentacija. Uz pjesmu i zvuke slavonske tamburice, u prekrasnom ambijentu SRC Bazeni u Orašju, o vinu se puno pričalo, sklopljena su nova poznanstva, ali i novi ugovori za isporuku vina na tržište u Posavini, tako da je sve imalo i gospodarsko ozračje.

Više od stotinu gostiju iz Orašja, Domaljevca, Odžaka, Šamca, Brčkog i Županje uživalo je u vinu vrhunske kvalitete, a sve je započelo kušanjem atraktivnog Rosea. Nastavilo se Žilavkom i Blatinom uz hercegovački pršut i sir, te neodoljiv i čaroban užitak posavskog kulena. Ćorić je govorio o višestoljetnoj obiteljskoj tradiciji proizvodnje najkvalitetnijeg vina, koju je naslijedio od djeda Šimuna i oca Andrije. Prisutnima je biranim riječima govorio o hercegovačkom tradicionalnom gostoprimstvu, dočarao je visoravni Brotnja i vinograde svoje živopisne Paoče, piše Večernji list.

– Naša obitelj i generacije iza nas započele su s vinogradarstvom poodavno. Prvo priznanje otac Andrija, po kojem podrumi i nose ime, dobio je na prvom ocjenjivanju vina u Mostaru 1955. – srebrnu medalju za Blatinu. Od tada imamo pisane tragove za nagrade, a prva općinska registracija bila je 1971. godine. Ispod starog podruma, koji je star 360 godina, urađen je novi podrum 1995. kad smo i formirali Podrume “Andrija” d.o.o., s ponosom je rekao Miro Ćorić, vlasnik Podruma “Andrija”, najmlađi u obitelji Andrije i Stoje Ćorić.

– Imali smo prezentaciju vina i rakija kako bismo ih približili Posavini i prezentirali mogućnost i tradiciju našeg Podruma koji je istinska poveznica prijateljstva Posavine i Hercegovine. Vino je spoj dobrote i tko ima dobro vino, ima i velike prave prijatelje. Dokazano je kako se kulen i Blatina “ljube” i kulen je u Hercegovini iznimno cijenjen, osobito što Blatina ide uz jaču hranu, kazao je, uz ostalo, Miro Ćorić.


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.