Split opet izvisio?!

Nakon izvlačenja parova dodatnih kvalifikacija, glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić razgovarao je s predstavnicima Turskog nogometnog saveza i dogovorio tehničke potankosti. Najvažnije je da će se prva utakmica sigurno igrati u petak, 11. studenoga.

“Domaćin će biti Istanbul ili Bursa, Turci će do utorka odlučiti o gradu domaćinu. Nismo još precizirali početak dvoboja, sve ovisi o pregovorima s televizijama”, kaže Srebrić.

Bude li domaćin Istanbul, na kojem će se stadionu igrati? Hoće li to možda biti olimpijski stadion Atatürk, na kojem je Liverpool 2005. godine osvojio naslov europskog prvaka, kad je u onoj čudesnoj utakmici svladao Milan nakon izvođenja 11-eraca?

“Ne, Turci su rekli da postoje dvije opcije. Prva i izglednija je stadion Galatasaraya, a druga je opcija stadion Fenerbahčea. I to ćemo znati najkasnije u srijedu, a kad odluče, onda ćemo otići u Istanbul i rezervirati smještaj”.

Jeste li razgovarali o broju ulaznica za navijače za gostujuće utakmice?
“Vrijedi pravilo UEFA-e od pet posto, nadam se da s tim neće biti problema. A koliko je tih pet posto, znat ćemo kad Turci odrede stadion na kojem će se igrati. Inače, bit će to utakmice visokog rizika, poglavito stoga jer će na oba stadiona sigurno biti više od 20.000 gledatelja, a to je onda automatizmom utakmica visokog rizika”, rekao je Srebrić.

Dodajmo da stadion Galatasaraya ima kapacitet 52.600 gledatelja, dok je Fenerbahčeov nešto manji i prima 50.509 gledatelja.

Dakle, HNS može računati na otprilike 2500 ulaznica. Kako su Turci reagirali nakon ždrijeba?
“Iskreno, Aljoša Asanović i ja nismo bili oduševljeni rezultatom ždrijeba, ali da je netko snimao skrivenom kamerom Turke, vidjeli biste da su oni bili znatno zabrinutiji od nas! Optimist sam, te dvije utakmice znače nam mnogo…”.

A kad će HNS odlučiti hoće li se uzvrat 15. studenoga (utorak) igrati u Zagrebu ili u Splitu?
“U srijedu ili u četvrtak. Ne želim ništa prejudicirati, postoje zahtjevi i iz Zagreba i iz Splita za domaćinstvo. Nema pritisaka, a Izvršni odbor odlučit će o domaćinstvu”.

Inače, Zdravko Mamić, kao najutjecajniji član Izvršnog odbora javno je rekao kako bi najbolje bilo da se igra u Zagrebu, zbog tehničkih razloga. Vama prepuštamo da pogodite gdje će se igrati…

(Sportski.net)


 

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.