Split dobiva najviši neboder u državi i prvi hrvatski “Marriott”

Novi toranj dio je kompleksa ‘Westgate’ na prilazu samom centru Splita i prije nekoliko tjedana napokon je dobio sve potrebne dozvole, odnosno odobrenje za nastavak gradnje i povećanje sa 17 na 27 katova i 115 metara ukupne visine. Investiciju vrijednosti 600 milijuna kuna podržale su Agencija za investicije i konkurentnost te Hrvatska banka za obnovu i razvoj. Hotel će imati 194 soba, a planirano je zaposliti 200 ljudi.

Objavljeno je da će njegov službeni naziv biti ‘Dalmatia Tower’.

Zadovoljstvo mi je predstaviti našu prvu investiciju u Hrvatskoj. Na ulasku na nova tržišta obično najprije idemo u glavni grad, no u ovom slučaju napravili smo iznimku jer se radi o vrlo popularnom gradu sa zdravim poslovnim okruženjem i šarmantnoj i opuštenoj atmosferi, kazao je predstavnik ‘Marriotta’ Huges.

Preko 110 milijuna naših gostiju u 1100 hotela i 50 država ovim putem će preko loyality programa imati priliku izabrati Split i Hrvatsku, dodao je, pohvalivši ‘fantastičnog investitora’ s kojim surađuje u ovom slučaju.

Ministar turizma Gari Capelli u ime premijera i cijele Vlade pozdravio je investiciju i obećao daljnju podršku.

Današnji dan zbilja predstavlja prekretnicu za Split, koji sa 17 hotela s četiri ili pet zvjezdica treba nešto povoljni omjer u odnosu na privatni smještaj. U idućih nekoliko godina u ovom gradu najavljene su investicije u turizam u iznosu od oko 3 milijarde kuna, što je za pohvalu. Gosti u hotelima poput ‘Marriotta’ troše oko 122 eura dnevno, odnosno 55 posto više od prosjeka, a sami hoteli popunjeni su tri do četiri tjedna dulje, kazao je Capelli.

Split postaje centar ne samo Hrvatske, nego i jedan od centara Europe. Dubrovnik je jedno, Zagreb drugo, Istra nešto treće, no Split je poseban, dodao je ministar turizma.

Najviši neboder u državi gradi se po projektu arhitekta Otta Barića, a izvođač radova je zagrebačka ‘Tehnika’.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.