Spiderman nije više dio MCU-a! Sony i Disney prekinuli suradnju

Iz Sonyja su poručili da su ‘razočarani’ zbog prekida suradnje, kao i da se nadaju da će se stvari ubuduće promijeniti nabolje.

Čini se da više nećemo viđati Spider-Mana u novim Marvelovim filmovima jer dva velika filmska studija, Sony i Disney ne uspijevaju postići dogovor kada je posrijedi korištenje glavnog lika, kojega utjelovljuje glumac Tom HollandPrava na upotrebu lika Spider-Mana ima Sony, i popularni se lik mogao pojavljivati u filmovima poput “Osvetnici: Endgame” zahvaljujući dogovoru postignutom između Sonyja i studija Marvel, koji je u vlasništvu tvrtke Disney.

Iz Sonyja su poručili da su “razočarani” zbog prekida suradnje, kao i da se nadaju da će se stvari ubuduće promijeniti nabolje. Iz te tvrtke su se putem Twittera zahvalili predsjedniku studija Marvel Kevinu Feigeju na savjetima i na pomoći. Upravo on je imao najznačajniju kreativnu ulogu u stvaranju zadnjih dvaju filmova o Spider-Manu, u kojima slavnog superjunaka utjelovljuje glumac Tom Holland.

U čemu je problem?

BBC piše da je prilično zamršeno pojasniti u čemu je zapravo problem. Spider-Man je Marvelov junak iz stripa, no 1999. godine tvrtka Sony je kupila prava na pojavljivanje ovog superjunaka na filmu. Filmski studio Sony sam je snimio pet filmova o Spidermanu, tri s Tobyjem Maguireom i dva s Andrewom Garfieldom u glavnim ulogama. Godine 2015. studio se s Disneyem i Marvelom dogovorio da će u Marvelov filmski univerzum (MCU) uvesti i Petera Parkera kao i njegov alter- ego.

Poster za film “Spider-man: Far from home”

Dogovor je značio da će Disney sudjelovati u produkciji i dijeliti profit od filmova u kojima se pojavljuje Spider-Man, a pojavljuje se u pet Marvelovih filmova: Kapetan Amerika: Građanski rat, Spider-Man: Povratak kući, Osvetnici: Rat beskraja, Osvetnici: Kraj igre, Spider-Man: Daleko od kuće. Marvelov glumac Jeremy Renner koji tumači lik Oka Sokolovog u Marvelovim filmovima, na Instagramu je zatražio da Spider-Man ostane dio Marvelova svijeta.

Internetska stranica Deadline izvijestila je da se Disney i Sony u proteklih nekoliko mjeseci nisu uspjeli dogovoriti u pogledu novih uvjeta kada je posrijedi financiranje predstojećih filmova. Mnogi su zamijetili da na posljednjem Comic-Comu novi filmovi o Spider-Manu nisu ni najavljeni.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.